ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε εντατικούς ρυθμούς εισέρχεται η Βουλή: 15 νομοσχέδια μέσα σε 2 εβδομάδες

Σε εντατικούς ρυθμούς εισέρχεται η Βουλή: 15 νομοσχέδια μέσα σε 2 εβδομάδες

Με ταχείς ρυθμούς θα δουλέψει η Βουλή τον επόμενο μήνα, καθώς 15 νομοσχέδια βρίσκονται προ των πυλών του Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως 15 νομοσχέδια βρίσκονται προ των πυλών της Βουλής ενώ ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη συνεδρίαση για την ανακοίνωση του προτεινομένου Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή.

Με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής η επεξεργασία του εκλογικού νομοσχεδίου θα αρχίσει αύριο στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου με στόχο να ψηφιστεί είτε την ίδια ημέρα είτε την επομένη.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση μεταξύ των 15 νομοσχεδίων θα είναι και η κύρωση της σύμβασης αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ η οποία θα εισαχθεί στην επιτροπή την Τρίτη 21 Ιανουαρίου. Την ίδια εβδομάδα είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση ενώ αυτή την Παρασκευή θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit.
Πέραν των 15 νομοσχεδίων υπάρχουν ακόμα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία βρίσκονται σε ώριμη φάση.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας, το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια , το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και το νομοσχέδιο για πολιτική προστασία. Παράλληλα προετοιμάζονται χωρίς ακόμα να υπάρχει ενημέρωση για σύντομη κατάθεση τους το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και το νομοσχέδιο για τις πορείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, την προσεχή Δευτέρα ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσιοχοΐδης θα μεταβεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη επερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα αστυνομικής βίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.