ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για καταδικασθέντες σε κακουργηματικές πράξεις- Δεν αφορά τα στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για καταδικασθέντες σε κακουργηματικές πράξεις- Δεν αφορά τα στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου

Tροπολογία που προβλέπει αυστηροποίηση και σαφή καθορισμό του νομικού πλαισίου, σχετικά με την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις, αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω νομοθέτημα δεν μπορεί να αφορά τα ήδη καταδικασθέντα στελέχη του κόμματος Χρυσή Αυγή, δεδομένου ότι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν με την προηγούμενη νομοθεσία που δεν τους αφαιρούσε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και ως γνωστόν κανένας νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Άρα από τη στιγμή που το επιθυμούν έχουν δικαίωμα και να ψηφίσουν αλλά και να θέσουν υποψηφιότητα είτε ως Χρυσή Αυγή είτε ως οιοσήποτε άλλος πολιτικός σχηματισμός.

Με την τροπολογία, που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση κι αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη, εξασφαλίζεται η απαγόρευση συμμετοχής στην πολιτική ζωή του τόπου και στις επόμενες εκλογές, αλλά και του δικαιώματος ψήφου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα, δεν έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν συνδυασμό, ώστε να είναι υποψήφιοι σε εκλογές, από τη στιγμή που καθίσταται ασυμβίβαστο η «κατοχή επιτελικής θέσης σε πολιτικό κόμμα για τον οριστικά καταδικασθέντα για αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του δεύτερου βιβλίου του Ποινικού κώδικα (προσβολές κατά τους πολιτεύματος, προδοσία της χώρας, νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, βία κατά των εκλογέων κτλ) ή για εγκλήματα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.