
Στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν εκ νέου εκτεταμένες συγκεντρώσεις φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό Κόλπο, δημιουργώντας εικόνα που επηρεάζει την καθημερινή εμπειρία κατοίκων και επισκεπτών.
Οι επικρατούντες άνεμοι συνέβαλαν στη μεταφορά και συσσώρευση του φαινομένου κατά μήκος της Νέας Παραλίας, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν πρασινοκαφέ αποχρώσεις και οργανικές μάζες στην επιφάνεια της θάλασσας.
Δείτε σχετικό βίντεο:
Το φαινόμενο αν και φυσικό και επαναλαμβανόμενο κυρίως τους θερινούς μήνες, προκάλεσε δυσφορία σε όσους κινούνταν στην περιοχή για περίπατο ή αναψυχή, καθώς επικρατεί έντονη δυσοσμία.
Σύμφωνα με το thestival.gr, τουρίστες και πολίτες εξέφρασαν δυσαρέσκεια, καθώς η εικόνα του θαλάσσιου μετώπου απέχει από την αναμενόμενη αισθητική ενός δημοφιλούς αστικού προορισμού.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι η εμφάνιση του φυτοπλαγκτόν σχετίζεται με υψηλές θερμοκρασίες, την παρουσία θρεπτικών ουσιών στα νερά του κόλπου και τις καιρικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη και μετακίνησή του.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.