ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπ.Υγείας για τις ρυθμίσεις στο Φάρμακο

Τι προβλέπει

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπ.Υγείας για τις ρυθμίσεις στο Φάρμακο

Σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τις ρυθμίσεις στο Φάρμακο.

Στην τροπολογία προβλέπονται δύο κατηγορίες clawback για την εξωνοσοκονειακη φαρμακευτική δαπάνη, για φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) και για φάρμακα κοινότητας, με βάση τους αντίστοιχους κλειστούς προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ.

Στο άρθρο 6, αναφέρεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2022 ορίζεται για τους κατόχους άδειας κυκλοφορίας που διαθέτουν φαρμακευτικά σκευάσματα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ μέγιστο ποσό επιστροφής, ανάλογα με την αξία των φαρμάκων, δηλαδή τη νοσοκομειακή τους τιμή μείον την υποχρεωτική έκπτωση (rebate) 5%, πλέον ΦΠΑ, ως εξής:

– Για φαρμακευτικά σκευάσματα αξίας προμήθειας από 0,01 έως 5 ευρώ, ποσοστό αυτόματης επιστροψής (clawback) 0%.
– Για φαρμακευτικά σκευάσματα αξίας προμήθειας από 5,01 ευρώ έως 15 ευρώ, ποσοστό αυτόματης επιστροφής έως 20%.
– Για φαρμακευτικά σκευάσματα αξίας προμήθειας από 15,01 ευρώ έως 30 ευρώ, ποσοστό αυτόματης επιστροφής έως 40%.

Για την περίοδο 2020 – 2022, τα όρια δαπανών του ΕΟΠΥΥ διαμορφώνονται ως εξής:

Φαρμακευτική δαπάνη ύψους 2.088 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 87 εκατομμύρια ευρώ για νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ (φάρμακα υψηλού κόστους) και 2.001 εκατομμύρια ευρώ για λοιπή φαρμακευτική δαπάνη.

-Δαπάνη υπηρεσιών Υγείας ύψους 1.553 εκατομμυρίων ευρώ.

-Το όριο νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης των νοσοκομείων του ΕΣΥ και του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” ορίζεται στα 528 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την τροπολογία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.