ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στη Βουλή η συζήτηση για τις αλλαγές στην δευτεροβάθμια περίθαλψη

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Στη Βουλή η συζήτηση για τις αλλαγές στην δευτεροβάθμια περίθαλψη

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο αυτό, δίνει μεταξύ άλλως τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Το νομοσχέδιο έχει συγκεντρώσει την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την κυβέρνηση να απαντά πως με τις προωθούμενες ρυθμίσεις δίνονται περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας στους γιατρούς.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής

«Το νομοσχέδιο δίνει την χαριστική βολή στο ήδη πληγωμένο και απαξιωμένο ΕΣΥ», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, λέγοντας ότι η κυβέρνηση φέρει εγκληματική πολιτική ευθύνη για τη διάλυση του ΕΣΥ. «Πάμε σε μια νέα εποχή κατά την οποία οι γιατροί του ΕΣΥ θα επιδιώκουν την ιδιωτική, πελατειακή σχέση με τον ασθενή», εκτίμησε ο κ. Ξανθός.

«Οι διατάξεις του νομοσχεδίου αλλοιώνουν τη θεμελιώδη φιλοσοφία του ΕΣΥ και αναπέμπουν σε άλλες εποχές, όταν είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, μόνο όσοι είχαν χρήματα και «Μπάρμπα στην Κορώνη» ,τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης, λέγοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης εκ μέρους του ΚΚΕ, μίλησε «για νομοσχέδιο έκτρωμα που πρέπει να αποσυρθεί», εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι «ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους για περαιτέρω εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας».

Οι απαντήσεις της Γκάγκα για το νομοσχέδιο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, είχε απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευση στην επιτροπή πως με τις διατάξεις δεν μειώνονται η πρωινή λειτουργία των νοσοκομείων ούτε αλλάζει κάτι επί της ουσίας. «Τι μας λένε οι συνδικαλιστές μας; Αυτοί που εκπροσωπούν τους γιατρούς μας; Ότι θα κάνουν οι γιατροί άγρα πελατείας. Και ότι οι ειδικευόμενοι θα χρησιμοποιηθούν για φθηνή εργασία. Ειλικρινά, με αφήνει άφωνη», είπε η Ασημίνα Γκάγκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.