Βουλή: Με 190 «ναι» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη γρήγορη απονομή των συντάξεων

Τι είπε ο Γ.Οικονόμου για το νομοσχέδιο για τις εκκρεμείς συντάξεις

Βουλή: Με 190 «ναι» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη γρήγορη απονομή των συντάξεων

Η Βουλή, με τις ψήφους της ΝΔ, ενέκρινε το νομοσχέδιο που αναμορφώνει τον ΟΑΕΔ και επιταχύνει τις διαδικασίες για την απονομή των εκκρεμών συντάξεων.

Συγκεκριμένα στην επί της αρχής ψηφοφορία, 158 βουλευτές ψήφισαν «ναι» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, έναντι 138 «όχι».

Ωστόσο στην κρίσιμη τροπολογία που επιταχύνει την απονομή συντάξεων, υπέρ ψήφισαν 190 βουλευτές (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛΛΥΣΗ), 83 «παρών» (ΣΥΡΙΖΑ) και 23 καταψήφισαν (ΚΚΕ, Μέρα25).

«Η ΝΔ ζήτησε ονομαστική για όλα τα άρθρα που ανέφερα και θα δούμε πως θα ψηφίσετε. Να δούμε αν όλα όσα μας είπατε και όλες οι επιθέσεις που έγιναν θα ακολουθηθούν από καταψήφιση του επιδόματος εργασίας, για τους μακροχρόνια ανέργους και την επιτάχυνση απονομής των συντάξεων. Να δούμε ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τα δόγματα και τις συντεχνίες», είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, πετώντας το γάντι στην αντιπολίτευση και πρόσθεσε:

«το πρώτο που είδα ήταν μια άρνηση για το καινούργιο, δεν σας αρέσουν όλα αυτά, είστε λάτρεις των πολιτικών των παλιών, να μην αλλάξει τίποτα, καλά είναι ρυθμισμένα όλα και ότι φέρνει η κυβέρνηση είναι λάθος».

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου για το νομοσχέδιο για τις εκκρεμείς συντάξεις

Ξεχωριστή αναφορά στο νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά» και την τροπολογία για τις συντάξεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών νωρίτερα τονίζοντας ότι θεσπίζει μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο σε τρεις ενότητες μείζονος ενδιαφέροντος.

Η τρίτη ενότητα αφορά την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων, την επίλυση δηλαδή ενός από τα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα που κληρονομήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εξήγησε ότι αφορά στη συσσώρευση εκκρεμών συντάξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο απαιτείται για την έκδοση των συντάξεων και κατά το οποίο οι ασφαλισμένοι παραμένουν σε ομηρία, χωρίς κανένα εισόδημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις συντάξεις fast track και στις συντάξεις εμπιστοσύνης εξηγώντας πώς λειτουργούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.