ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το σύστημα καινοτομίας στο Δημόσιο

Παραμένει η πενταετής παραγραφή για τη βεβαίωση είσπραξης, αλλά και μια διετία στους δήμους

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το σύστημα καινοτομίας στο Δημόσιο

Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το σύστημα καινοτομίας στο Δημόσιο.

Το σχέδιο νόμου με πλήρη τίτλο «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών» ψηφίστηκε υπέρ επί της Αρχής από τη ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας (όπως σε όλες το τελευταίο διάστημα), ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 το καταψήφισαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, νωρίτερα, προχώρησε σε νομοθετικές βελτιώσεις και προσθήκες που οι περισσότερες ήταν αμιγώς νομοτεχνικού χαρακτήρα, ενσωματώνοντας ορισμένες αλλαγές είχε προαναγγείλει και στην Επιτροπή της Βουλής.

Σχετικά με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις θέσεις της ΑΑΔΕ, με ρύθμιση αφαίρεσε τη βάση του 50% ανά μάθημα, για να θεωρείται κάποιος επιτυχών και έθεσε ως ενιαία βάση, το 50% ως μέσο όρο βάσης στο σύνολο των μαθημάτων.

Σε σχέση με τις παραγραφές των απαιτήσεων των δήμων, μετά από συζήτηση που είχε με το υπουργείο Οικονομικών παραμένει μεν η πενταετής παραγραφή για τη βεβαίωση είσπραξης, αλλά και μια διετία στους δήμους, προκειμένου βεβαιωθείσες οφειλές να μπορούν να ενεργοποιηθούν για να τις εισπράξουν, έτσι ώστε για να μην υπάρχει αιφνιδιασμός από τη διάταξη αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Βορίδης έκανε δεκτή την τροπολογία του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Καρασμάνη, για την συνυπηρέτηση τριτέκνων και πολυτέκνων. Όπως, επίσης, μετά από μια βελτίωση και την τροπολογία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, που αφορά στην κάλυψη των θανότων του σεισμού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και από ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στον Δήμο Μαλεβιζίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.