ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Είμαστε πολύ κοντά στην εμφύτευση mikrochip στον ανθρώπινο εγκέφαλο λέει τώρα ο Ελον Μασκ

Είμαστε πολύ κοντά στην εμφύτευση mikrochip στον ανθρώπινο εγκέφαλο λέει τώρα ο Ελον Μασκ

Η εταιρεία νευροτεχνολογίας του δισεκατομμυριούχου Ελον Μάσκ προσλαμβάνει υπαλλήλους κλινικών δοκιμών καθώς αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Η Neuralink, η αμερικανική εταιρεία νευροτεχνολογίας που συνιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Έλον Μασκ, έχει αρχίσει να προσλαμβάνει βασικούς υπαλλήλους για τη διεξαγωγή των κλινικών της δοκιμών, σηματοδοτώντας ότι πλησιάζει πιο κοντά στην έναρξη των δοκιμών σε ανθρώπους των εγκεφαλικών εμφυτευμάτων της.

Η εταιρεία έχει δημοσιεύσει αγγελίες για την πρόσληψη διευθυντή κλινικών δοκιμών και συντονιστή κλινικών δοκιμών. Οι διαφημίσεις σημειώνουν ότι το προσωπικό θα «συνεργαστεί στενά με μερικούς από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς, καθώς και με τους πρώτους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές του Neuralink». Η Neuralink είπε ότι ο διευθυντής θα ηγηθεί και θα βοηθήσει στη συγκρότηση της κλινικής ερευνητικής της ομάδας και θα αναπτύξει «ρυθμιστικές αλληλεπιδράσεις που συνοδεύονται από ένα γρήγορο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον».

Ο Μασκ, ο οποίος κατατάσσεται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται στα 256 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει να εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου Neuralink σε ανθρώπους κάποια στιγμή το 2022, εν αναμονή της έγκρισης για σχέδια δοκιμών από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). .

Ο Musk και οι συνεργάτες του ίδρυσαν την εταιρεία το 2016 για να αναπτύξουν τσιπ εγκεφάλου που συνδέουν τους ανθρώπους με τους υπολογιστές. Ισχυρίστηκε ότι τα εμφυτεύματα θα επιτρέψουν στους παράλυτους να ελέγχουν συσκευές όπως smartphone με τον εγκέφαλό τους. Αναμένει ότι θα σημειωθεί περισσότερη πρόοδος, συμπεριλαμβανομένων λύσεων για πολλές σωματικές αναπηρίες μέσω της γεφύρωσης σημάτων μεταξύ των νευρώνων, μόλις ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους.

Η Neuralink έχει ήδη δοκιμάσει τα τσιπ της στον εγκέφαλο ενός μακάκου πιθήκου και ενός χοίρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πρώτα ανθρώπινα υποκείμενα θα είναι άτομα με σοβαρούς τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, όπως τετραπληγικοί, είπε ο Μασκ τον περασμένο μήνα στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Διευθύνων Σύμβουλος της Wall Street Journal. «Έχουμε την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τη λειτουργικότητα ολόκληρου του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματισμό του νωτιαίου μυελού», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.