ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ένας Ινδός έφηβος κατασκεύασε τον ελαφρύτερο δορυφόρο του κόσμου και θα συνεργαστεί με την NASA

Ένας Ινδός έφηβος κατασκεύασε τον ελαφρύτερο δορυφόρο του κόσμου και θα συνεργαστεί με την NASA

Ένας Ινδός έφηβος κέρδισε έναν διεθνή διαγωνισμό για την οικοδόμηση ενός δορυφόρου που λειτουργεί και όχι μόνο έχει παραγάγει την ελαφρύτερη δορυφορική συσκευή στον κόσμο, αλλά η NASA συμφώνησε να την χρησιμοποιήσει τον επόμενο μήνα.

Ο μικροσκοπικός δορυφόρος ζυγίζει μόλις 64 γραμμάρια και θα ξεκινήσει μια 4ωρη ημικυκλική αποστολή στη Βιρτζίνια στις 21 Ιουνίου. Μόλις τοποθετηθεί στην μικροβαρύτητα, ο κύριος στόχος του θα είναι να δοκιμαστεί η ανθεκτικότητα του εξαιρετικά ελαφρού, 3D τυπωμένου περιβλήματος.

«Το σχεδιάσαμε εντελώς από το μηδέν,» δήλωσε στο Business Standard ο 18χρονος Rifath Shaarook.

«Θα έχει ένα νέο υπολογιστή και οκτώ … ενσωματωμένους αισθητήρες για τη μέτρηση της επιτάχυνσης, της περιστροφής και της μαγνητόσφαιρας της Γης».

Ο δορυφόρος ονομάστηκε KalamSat από την Ινδή, πυρηνική επιστήμονα και πρώην Πρόεδρο, A.P.J. Αμπντούλ Καλάμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η NASA αναζητά ιδέες έξω από την ομάδα εμπειρογνωμόνων επιστημόνων και μηχανικών αποδεικνύοντας ότι δεν έχει σημασία ποιος είστε ή πόσο νέος. Η καλή επιστήμη μπορεί να προέλθει από οπουδήποτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.