ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκπληκτική εικόνα του πλανήτη Άρη από τη NASA (φωτό)

Εκπληκτική εικόνα του πλανήτη Άρη από τη NASA (φωτό)

Η Γη θα πλησιάσει στον «κόκκινο πλανήτη» στην πιο κοντινή απόσταση, επιτρέποντας στους επιστήμονες να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες

Η κατάκτηση του διαστήματος αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ανθρωπότητας για το μέλλον. Η προσοχή της επιστημονικής κοινότητας βρίσκεται πλέον στραμμένη στο σύμπαν που περιβάλλει τη Γη, δίνοντας τεράστια μάχη με το χρόνο, ώστε να γίνουν κτήμα του ανθρώπου τα μυστικά που κρύβονται τόσο στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, όσο και στον γαλαξία μας.

Η NASA, μέσω του τηλεσκοπίου Χαμπλ, έδωσε στη δημοσιότητα μία εκπληκτικής ευκρίνειας εικόνα του πλανήτη Άρη, στον οποίο έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που «τραβήχτηκαν» οι φωτογραφίες, συνθέτοντας την εικόνα του «Θεού του Πολέμου», οι δύο πλανήτες πλησιάζουν ο ένας τον άλλον στην πιο κοντινή μεταξύ τους απόσταση. Αυτό συμβαίνει κάθε 780 γήινες ημέρες και επιτρέπει στα τηλεσκόπια να λαμβάνουν εικόνες από πολύ κοντινή απόσταση.

Το Χαμπλ παρατηρεί τον Άρη από το 1990 και έχει δώσει πολύτιμες πληροφορίες στους επιστήμονες, οι οποίοι ετοιμάζουν την ανθρώπινη αποστολή στον πλανήτη τα επόμενα χρόνια.

Η εικόνα που έδωσε η NASA, απεικονίζει τον πλανήτη από ύψος 30 χιλιομέτρων. Στην ατμόσφαιρά του διακρίνονται καθαρά τα σύνεφα, καθώς και το ξέσπασμα μεγάλων καταιγίδων. Η Γη και ο Άρης θα φτάσουν στην πιο κοντινή τους ακτίνα στις 22 Μαΐου και θα διατηρηθεί έως τις 30 του μήνα. Η μεταξύ τους απόσταση υπολογίζεται στα 75 εκατ. χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.