Ο αμερικανός χάκερ ο οποίος ανέρτησε γυμνές φωτογραφίες της Σκάρλετ Γιόχανσον στον ίνερνετ και εισχώρησε στα email κι άλλων σταρ του Χόλιγουντ, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη από αμερικανό δικαστή.

Από τον Κρίστοφερ Τσάνεϊ, τον εν λόγω χάκερ, ζητείται επίσης η καταβολή αποζημίωσης ύψους 76.000 δολλαρίων στις Σκάρλετ Tζοχάνσον, Κριστίνα Αγκιλέρα και Ρενέ Ολσταντ, οι οποίες περιλαμβάνονται στις δεκάδες πρόσωπα των οποίων παραβιάσθηκαν οι διευθύνσεις.

Ο χάκερ απέκτησε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 50 ατόμων, μέσω παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Πρόκειται για πληροφορίες «πολύ προσωπικού χαρακτήρα» σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την πρόσβαση σε δεκάδες προσωπικές φωτογραφίες, τις οποίες στην συνέχεια ανάρτησε στο Ιντερνετ, όπου όλος ο κόσμος μπορούσε να τις δει.

Αυτή η υπόθεση υπενθυμίζει ότι η εγκληματικότητα στο Ιντερνετ είναι μία πραγματική απειλή για όλους τους Αμερικανούς. «Ολοι πρέπει να προσέχουν τις προσωπικές πληροφορίες που διοχετεύονται στο Ιντερνετ», πρόσθεσε η κατηγορούσα αρχή.

Ο Κρίστοφερ Τσάνεϊ συνελήφθη τον Οκτώβριο 2011 απο το FBI έπειτα από έρευνα 11 μηνών. Είχε παραβιάσει τα προσωπικά δεδομένα περισότερων των 50 ηθοποιών και τραγουδιστριών, όπως η Μίλα Κούνις, η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Σκάρλετ Γιόχανσον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr