
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δοκιμή πυροβόλου Laser από την Rheinmetall σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το σύστημα που δοκιμάστηκε είχε ισχύ 100 kW. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο πεδίο δοκιμών του Ochsenboden πλησίον της Ζυρίχης της Ελβετίας. Η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει και άλλες δοκιμές τον περασμένο Δεκέμβριο.
Το νέο σύστημα είναι μεταφερόμενο και η εταιρεία δοκίμασε όχι μόνο την λειτουργία του πυροβόλου αλλά ολόκληρο το σύστημα ως ένα οπλικό σύστημα αναφορικά με την ταχύτητα αντίδρασης του τον εντοπισμό του στόχου τον εγκλωβισμό του και την πραγματοποίηση της βολής κατά στόχων όπλων βλήματα πυροβολικού και όλμων.
Στόχος της εταιρείας ήταν να μετατρέψει ένα σύστημα τεχνολογίας Laser σε ένα κανονικό οπλικό σύστημα το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επί χερσαίων ναυτικών και αεροπορικών πλατφορμών.
Το σύστημα μπορεί να πραγματοποιήσει πλήρη περιστροφή και να πραγματοποιήσει ανύψωση μέχρι 270 μοιρών, ενώ μπορεί να ολοκληρωθεί στο σύστημα MANTIS που διαθέτει ο Γερμανικός Στρατός.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.