«Καρα-χάλιος». «Μαύρο χάλι», όνομα και πράγμα...

Ανταρκτική: Επιστήμονες ανακάλυψαν το βαθύτερο σημείο της Γης

Ανταρκτική: Επιστήμονες ανακάλυψαν το βαθύτερο σημείο της Γης

Στην ανατολική πλευρά της Ανταρκτικής, κάτω από τον παγετώνα Ντένμαν, ανακάλυψαν οι επιστήμονες το πιο βαθύ σημείο της ηπειρωτικής Γης, το οποίο και αποτυπώνεται σε έναν εκπληκτικό ψηφιακό χάρτη.

​Αυτή η παγωμένη μάζα βρίσκεται 3,5 χιλιόμετρα, περίπου, κάτω από τη στάθμη της θάλασσας και έχει μήκος 100 χλμ. και πλάτος 20 χλμ. Ο εντοπισμός της έγινε στο πλαίσιο της λεπτομερούς χαρτογράφησης της στεριάς της Ανταρκτικής, κάτω από τους αιώνιους πάγους της.

Μόνο στον ωκεανό υπάρχουν βαθύτερα σημεία, όπως, για παράδειγμα, η Τάφρος των Μαριανών, με βάθος 10.971 μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.