Εδώ που φτάσαμε ή τα μπλόκα θα «σπάσουν» ή η κυβέρνηση…

Ακολουθεί τα βήματα της Microsoft και η Amazon – Έρχεται στην Ελλάδα για επενδύσεις

Ακολουθεί τα βήματα της Microsoft και η Amazon – Έρχεται στην Ελλάδα για επενδύσεις

Μετά την Microsoft η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει έναν ακόμη κολοσσό στον τομέα της τεχνολογίας προκειμένου να επενδύσει στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα η συζήτηση γίνεται για την Amazon Web Services, που σκέφτεται να ανοίξει γραφεία στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τη θυγατρική της Amazon που μόνο το 2019 είχε έσοδα της τάξης των… 35,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ασχολείται επίσης με υπηρεσίες cloud (ένα είδος αποθήκευσης δεδομένων και υπολογιστικής ισχύος, χωρίς άμεση ενεργή διαχείριση από τον χρήστη).

Όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες, ένας από τους λόγους που τόσο μεγάλες εταιρείες έρχονται στη χώρα μας είναι τα φορολογικά κίνητρα που έχουν αρχίσει να παρέχονται. Ειδικότερα, η φορολογία κερδών μειώθηκε στο 24%, των μερισμάτων στο 5%, των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,9% και προβλέπονται νέες επιπλέον μειώσεις για τον επόμενο χρόνο.

Παράλληλα προωθείται ο διαγωνισμός για το 5G έως το τέλος του τρέχοντος έτους, το 25% των εσόδων του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εφαρμογών που τρέχουν σε τέτοιες ταχύτητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.