ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η εντυπωσιακή εικόνα της Γης από το διάστημα – Η στιγμή που ανοίγει ο γυάλινος θόλος του Crew Dragon (βίντεο)

Η εντυπωσιακή εικόνα της Γης από το διάστημα – Η στιγμή που ανοίγει ο γυάλινος θόλος του Crew Dragon (βίντεο)

Ο Σάιαν Πρόκτορ είναι ένα από τα τέσσερα μέλη της Inspiration4, που δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο με τη στιγμή που οι διαστημικοί τουρίστες βλέπουν τη Γη για πρώτη φορά, μέσα από το διαστημόπλοιο Crew Dragon.

Στις εικόνες φαίνεται η ομάδα ενώ ανοίγει τον θόλο της κάψουλας, ενώ ακούγεται το εμβληματικό “Τάδε έφη Ζαρατούστρα” του Ρίτσαρντ Στράους, που συμπεριλαμβανόταν στην εμβληματική ταινία επιστημονικής φαντασίας “2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος”.

“Ω, να πάρει!” ακούγεται να αναφωνεί ένας από το πλήρωμα ενώ όλοι τους θαυμάζουν το υπέροχο θέαμα που αποκαλύπτεται μπροστά τους.

“Το αληθινό χαϊλάιτ της αποστολής” έγραψε ο Πρόκτορ, σχολιάζοντας την ανάρτησή του.

Προσφάτως, τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος ανέβασαν κι εκείνα στα social media εντυπωσιακές εικόνες από τη Γη, που κατέγραψαν μέσα από το τεράστιο θόλο του διαστημοπλοίου Space Dragon.

Η Χέιλι Αρσενό ανέβασε μια 360 άποψη της Γης. “Ήταν κάτι που στα σίγουρα άλλαξε τη ζωή μας” σχολίασε.

Έπειτα από τρεις μέρες στο διάστημα, τα μέλη της διαστημικής αποστολής Inspiration4 επέστρεψαν με επιτυχία στη Γη, στις 18 Σεπτέμβρη, ολοκληρώνοντας έτσι την ιστορική αποστολή της Space X.

Ήταν σε τροχιά γύρω από τη Γη σε κατάσταση έλλειψης βαρύτητας, σε ύψος 585 χιλιομέτρων, ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Χωρίς επαγγελματίες αστροναύτες στο διαστημόπλοιο, όλες οι διαδικασίες ήταν αυτοματοποιημένες και διαχειριζόμενες από τεχνικούς της Space X στο κέντρο ελέγχου στη Γη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλατφόρμα Netflix μεταδίδει ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκεκριμένη διαστημική αποστολή, με τίτλο “Countdown”, με το 5ο και τελευταίο επεισόδιο να κάνει πρεμιέρα στα τέλη του μήνα και να περιλαμβάνει και άλλες εικόνες που κατέγραψαν οι διαστημικοί ταξιδιώτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.