«Τροχιακή θέση των 39 μοιρών ανατολικά». Από αυτό το συγκεκριμένο σημείο του Γαλαξία θα συνεχίσει να εκπέμπει η Ανώνυμη Εταιρεία – Υπηρεσίες Δορυφορικών Συστημάτων και Επικοινωνιών (Hellas Sat), που εκμεταλλεύεται τα διαστημικά δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή -για το οποίο τις επόμενες ημέρες οι Έλληνες βουλευτές θα κληθούν να τοποθετηθούν και να αναπτύξουν τις απόψεις τους- ανανεώνεται και τροποποιείται και παράλληλα τροποποιείται η Σύμβαση σχετικά με την παροχή, στην Hellas Sat, ειδικής άδειας εκμετάλλευσης των σχετικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Ειδικότερα, η Σύμβαση, ανανεώνεται για επιπλέον 20 έτη -εως 14.12.2041- δηλαδή πριν το 2060, που λήγει η δέσμευση για επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων.

Από την πλευρά της η Hellas Sat δίνει ως αντάλλαγμα το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης, χωρίς την καταβολή άλλου ανταλλάγματος ή τιμήματος, έξι Αναμεταδοτών επί του Δορυφορικού Δικτύου, 3 κομβικών δορυφορικών σταθμών (Hubs) με συγκεκριμένο αριθμό τερματικών, 17 χρονοαναμεταδότες, την χρήση της γεωστατικής τροχιακής θέσης (39ο Ανατολικά) αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο κ.α..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε εδώ το συγκεκριμένο νομοσχέδιο