ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το… 2031 οι Ρώσοι θα πάνε στη Σελήνη: «Μόλις» 62 χρόνια μετά τους Αμερικανούς

Το… 2031 οι Ρώσοι θα πάνε στη Σελήνη: «Μόλις» 62 χρόνια μετά τους Αμερικανούς

Η πρώτη επανδρωμένη σεληνιακή αποστολή της Ρωσίας αναμένεται να φτάσει στη Σελήνη το 2031, σύμφωνα με έγγραφο του ρωσικού Κεντρικού Ινστιτούτου Έρευνας Μηχανικής (TsNIIMash).

Κοσμοναύτες που θα εξερευνήσουν τη Σελήνη αναμένεται να φτάσουν στον δορυφόρο της Γης μέχρι το 2032.

«Ο σκοπός της αποστολής είναι να μεταφέρει το πλήρωμα στη Σελήνη», λέει το σχέδιο αποστολής για το 2031, προσθέτοντας ότι τα μέλη του πληρώματος θα προχωρούν σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις «δραστηριότητες των κοσμοναυτών» στη Σελήνη «και θα εκτελέσουν τα καθήκοντα που ορίζονται από τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών».

Σύμφωνα με το έγγραφο, ένα βαρύ σεληνιακό όχημα ικανό να μεταφέρει κοσμοναύτες, καθώς και μια δεύτερη επανδρωμένη αποστολή, αναμένεται να φτάσουν στον φυσικό δορυφόρο της Γης έως το 2032.

Το δεύτερο πλήρωμα θα αναλάβει τη δοκιμή οχημάτων σχεδιασμένων να ταξιδεύουν στην επιφάνεια της Σελήνης.

Το 2033, κοσμοναύτες είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με το σεληνιακό όχημα για τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών και δοκιμών ρομποτικών συστημάτων.

Η κατασκευή της πρώτης ρωσικής σεληνιακής βάσης προβλέπεται να ξεκινήσει το 2034, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1969 από τις ΗΠΑ με την αποστολή Apollo 11.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.