Μεταλλαγμένοι άνθρωποι θα ζουν στον πλανήτη Άρη (βίντεο)

Μεταλλαγμένοι άνθρωποι θα ζουν στον πλανήτη Άρη (βίντεο)

Σύμφωνα με τις διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, οι άνθρωποι θα αποικίσουν μακρινούς πλανήτες, φορώντας εξωσκελετούς ή στιλάτες διαστημικές στολές. Ωστόσο, οι επιστήμονες επιμένουν ότι ο διαστημικός αποικισμός εξαρτάται άμεσα από την αλλαγή του ανθρώπινου DNA.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κρις Μέισον, γενετιστή του Πανεπιστημίου Weil Cornell, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να επιβιώσουν στην υψηλή ραδιενέργεια του πλανήτη Άρη, χάρη σε λίγο από το DNA ενός αόρατα μικροσκοπικού πλάσματος.

Τα βραδύπορα ή αλλιώς Ταρνιγκρέιντ (Αρκούδες του Νερού), πρόκειται για μικροσκοπικά πλάσματα με φανταστική αντοχή στη ραδιενέργεια και στις δριμείς συνθήκες ψύχους και υψηλής θερμοκρασίας, στην απουσία τροφής και νερού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Πολικής Έρευνας κατόρθωσαν να φέρουν στη ζωή ένα τέτοιο ζώο, που ήταν παγωμένο σε θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου για 30 χρόνια.

Και όχι μόνο η Αρκούδα του Νερού έζησε, αλλά στη ζωή επανήλθε και αυγό του συγκεκριμένου μικροσκοπικού ζώου, που έφερε κι αυτό με τη σειρά του τον απόγονο του στη ζωή.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής γενετικής Μέισον, απέχουμε ακόμη περί τα 20 χρόνια ώστε να πραγματοποιηθεί η πρώτη εισαγωγή ζωικού DNA στο ανθρώπινο γονιδίωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν έχουμε ακόμη 20 χρόνια ανακαλύψεων και χαρτογράφησης και λειτουργικής αξιοποίησης του DNA, ίσως σε 20 χρόνια από τώρα ελπίζω ότι θα είμαστε στο επίπεδο όπου θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε έναν άνθρωπο να μπορεί να επιβιώσει καλύτερα στον πλανήτη Άρη», λέει ο Μέισον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.