ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση 4,6 εκατ. μιλίων από τη Γη την πρωταπριλιά (φώτο)

Πρόκειται για τον αστεροειδή 2007 FF1

Αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση 4,6 εκατ. μιλίων από τη Γη την πρωταπριλιά (φώτο)

Πρωταπριλιά με… δώρο έναν αστεροειδή που θα πλησιάσει τη Γη προβλέπουν οι επιστήμονες, οι οποίοι εντόπισαν το μεγάλο ουράνιο αντικείμενο και το φωτογράφισαν καθώς έχει χαράξει πορεία προς τη «γειτονιά» του πλανήτη μας.

Πρόκειται για τον αστεροειδή 2007 FF1, ο οποίος αναμένεται να περάσει στο κοντινότερο σημείο από τη Γη την Παρασκευή, 1η Απριλίου, δίνοντας την ευκαιρία στους επιστήμονες να μελετήσουν το φαινόμενο και να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία, τη συμπεριφορά του και τις πιθανότητες να γίνει «επικίνδυνος» σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο αστεροειδής, που έχει διάμετρο 200 μέτρα, θα περάσει σε απόσταση 4,6 εκατ. μιλίων από τη Γη, δηλαδή σε απόσταση 19 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που χωρίζει τη Γη από το Φεγγάρι.

Η φωτογραφία που «έπιασαν» οι επιστήμονες είναι σε απόσταση 7,2 εκατ. μιλίων από τη Γη, ωστόσο είναι άκρως εντυπωσιακή για ένα αντικείμενο που βρίσκεται τόσο μακριά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.