ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αστροναύτης δείχνει πως είναι να τρως μέλι σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (βίντεο)

Στο διάστημα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά

Αστροναύτης δείχνει πως είναι να τρως μέλι σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (βίντεο)

Το να αλείψεις μέλι σε μια φέτα ψωμί είναι μια αρκετά απλή και καθημερινή διαδικασία. Στο διάστημα όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, όπως αποκαλύπτει με ένα τους βίντεο, ο αστροναύτης Sultan AlNeyadi.

Σε μια συναρπαστική επίδειξη των θαυμάτων του διαστήματος, ο αστροναύτης Sultan AlNeyadi χάρισε στον κόσμο μια μοναδική προοπτική για το σχηματισμό του μελιού σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Μέσα από ένα μαγευτικό βίντεο, ο AlNeyadi αποκαλύπτει το εξαιρετικό φαινόμενο που συμβαίνει όταν καθημερινά συστατικά αλληλεπιδρούν απουσία της βαρυτικής έλξης της Γης.

Το βίντεο ξεκινά με τον AlNeyadi, να αιωρείται αβίαστα μέσα στα όρια του διαστημοπλοίου του. Μπροστά του, ένα φαινομενικά συνηθισμένο κομμάτι ψωμί αιωρείται. Με μια σκόπιμη κίνηση, πιάνει ένα διάφανο μπουκάλι μέλι.

Καθώς το μπουκάλι ανοίγει το καπάκι, μια αργή και σκόπιμη ροή μελιού αναδύεται, αψηφώντας τη συμβατική καθοδική ροή που υπαγορεύει η βαρύτητα. Το ιξώδες του μελιού φαίνεται αλλαγμένο, παχύ αλλά ρευστό, καθώς πλέκει έναν περίπλοκο χορό μέσα στο περιβάλλον μικροβαρύτητας.

Με άψογη ακρίβεια, ο AlNeyadi κινεί το μπουκάλι πάνω από το ψωμί, επιτρέποντας στην απουσία της βαρύτητας να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο. Σταγόνες μελιού εκτοξεύονται με λεπτότητα στην επιφάνεια του ψωμιού, η κάθε μία επεκτείνεται και συγχωνεύεται με την επόμενη, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό «υγρού χρυσού». Πρόκειται για ένα θέαμα που αψηφά τις γήινες νόρμες.

Και τότε, σαν να χορογραφείται από το ίδιο το σύμπαν, το μέλι αρχίζει να μεταμορφώνεται. Σταδιακά, συνενώνεται, σχηματίζοντας μια τέλεια σφαίρα υγρού που αιωρείται στον αέρα. Αυτή η λεπτή σφαίρα αιωρείται στιγμιαία, μια απόδειξη της ευαίσθητης ισορροπίας των δυνάμεων που παίζουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα από αυτό το συναρπαστικό βίντεο, ο αστροναύτης Sultan AlNeyadi όχι μόνο προσέφερε μια ματιά στο σχηματισμό του μελιού στο διάστημα, αλλά μας χάρισε επίσης μια βαθύτερη εκτίμηση για την πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ ύλης και ενέργειας, ακόμη και στις πιο φαινομενικά καθημερινές πτυχές του σύμπαντός μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.