Όσα είπε ο αστροφυσικός Νιλ ντεΓκρας Τάισον

Τι θα γινόταν αν με κάποιο τρόπο η Γη σταματούσε να γυρίζει; Αυτή την ερώτηση έκανε πριν από χρόνια ο Λάρι Κινγκ σε μία από τις εκπομπές του, στον Νιλ ντεΓκρας Τάισον, με την απάντηση του 64χρονου να έχει ξαναβγεί στην επιφάνεια και να έχει γίνει viral.

Για όσους δεν γνωρίζετε, ο Νιλ ντεΓκρας Τάισον είναι Αμερικανός αστροφυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και επιστημονικός επικοινωνιολόγος, ενώ είναι διευθυντής στο Πλανητάριο Χέιντεν που βρίσκεται στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.

Οπότε, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να απαντήσει και αυτά που είπε, δεν ακούστηκαν και τόσο ωραία.

«Θα ήταν καταστροφικό. Καταστροφικό», λέει αρχικά και στη συνέχεια εξηγεί: «Αυτή τη στιγμή, εδώ στη Νέα Υόρκη, κινούμαστε μαζί με τη Γη, με ταχύτητα 800 μιλίων την ώρα (1.245 χιλιόμετρα/ώρα).

Αν σταματούσες την περιστροφή και δεν είχες δεθεί στη Γη, τότε θα έπεφτες και θα κυλούσες με ταχύτητα 800 μιλίων/ώρα προς την Ανατολή.

Θα τους σκότωνε όλους πάνω στη Γη. Θα έβλεπες κόσμος να πετάγεται έξω από τα παράθυρα. Θα ήταν μια πολύ κακή μέρα στη Γη», είπε χαρακτηριστικά.

@incomelaneWhat would happens if the earth stopped rotating for a second ?🤔♬ Emotional Piano for the Soul (Inspirational Background Music) – Fearless Motivation Instrumentals

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!