
Η NASA ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (21/2) ότι προχωρά σε ενέργειες για την πιθανή μεταφορά του πυραύλου της αποστολής Artemis II και του διαστημοπλοίου Orion πίσω στο κτίριο συναρμολόγησης, μετά την παρατήρηση διακοπής στη ροή ηλίου, η οποία ήταν απαραίτητη για την εκτόξευση.
«Αυτό σχεδόν με βεβαιότητα θα επηρεάσει το “παράθυρο” εκτόξευσης του Μαρτίου», δήλωσε η NASA.
Η χρήση του ηλίου είναι κρίσιμη για τη λειτουργία των πυραύλων, καθώς χρησιμοποιείται για τη συμπίεση των δεξαμενών καυσίμων.
Μια διακοπή στη ροή του μπορεί να υποδηλώνει διαρροή ή πρόβλημα στις βαλβίδες, κάτι που καθιστά την εκτόξευση μη ασφαλή.
Η επιστροφή στο κτίριο συναρμολόγησης σημαίνει ότι ο πύραυλος θα απομακρυνθεί από την εξέδρα εκτόξευσης, μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και λεπτό χειρισμό, καθιστώντας αδύνατη την εκτόξευση εντός του Μαρτίου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.