ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η NASA αναζητά τέσσερις εθελοντές για να προσομοιώσουν το ταξίδι στον Άρη

Οι εθελοντές πρέπει να είναι Αμερικανοί (ή να κατοικούν μόνιμα στις ΗΠΑ) ηλικίας 30 με 55 ετών και να μην καπνίζουν

Η NASA αναζητά τέσσερις εθελοντές για να προσομοιώσουν το ταξίδι στον Άρη

Ο Guardian αναφέρει ότι η NASA αναζητά τέσσερις εθελοντές που θα πάρουν μέρος σε ένα πείραμα για την υγεία και τις επιδόσεις του πληρώματος κατά την παραμονή του στον Κόκκινο Πλανήτη. 

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ως τις 2 Απριλίου και η προσομοίωση θα αρχίσει στις αρχές του 2025.

Οι εθελοντές θα ζουν σε ένα οίκημα περίπου 150 τετραγωνικών μέτρων σε συνθήκες που θα μοιάζουν με αυτές στον Άρη, όπως τους λιγοστούς πόρους, τις καθυστερήσεις στην επικοινωνία και άλλους παράγοντες που θα προκαλούν άγχος.

Κατά το διάστημα της παραμονής οι εθελοντές θα κάνουν προσομοιώσεις περιπάτων, θα αθλούνται και θα καλλιεργούν.

Τα προσόντα που χρειάζονται είναι πτυχίο πανεπιστημίου σε ένα από τα παρακάτω πεδία: μηχανολογία, μαθηματικά, βιολογία, φυσική, επιστήμη των υπολογιστών. Απαιτείται και ανάλογη εμπειρία στον κλάδο. Εναλλακτικά δεκτοί γίνονται πιλότοι με τουλάχιστον 1.000 ώρες πτήσης.

Ακόμη, οι εθελοντές πρέπει να είναι Αμερικανοί (ή να κατοικούν μόνιμα στις ΗΠΑ) ηλικίας 30 με 55 ετών και να μην καπνίζουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η NASA λέει ότι οι εθελοντές θα αποζημιωθούν, αν και δεν αναφέρει με ποιο πόσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.