ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ιαπωνία: Το πρώτο διαστημόπλοιο της ετοιμάζεται να προσγειωθεί στη Σελήνη (Live)

Το σκάφος εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα

Ιαπωνία: Το πρώτο διαστημόπλοιο της ετοιμάζεται να προσγειωθεί στη Σελήνη (Live)

Η Ιαπωνία είναι έτοιμη να πανηγυρίσει την πρώτη προσγείωση διαστημοπλοίου της στη Σελήνη.

Εντός της ημέρας σήμερα (25.4.2023) το διαστημόπλοιο της Ιαπωνίας, Hakuto-R Mission 1 της ispace θα επιχειρήσει να προσεληνωθεί στο φεγγάρι.

Η προσπάθεια προσγείωσης του διαστημοπλοίου της Ιαπωνίας στη Σελήνη έχει προγραμματιστεί να γίνει σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 18:40 ώρα Ελλάδας.

Αν οι καιρικές συνθήκες ή κάποιο άλλο πρόβλημα δεν επιτρέψουν την προσσελήνωση τότε η ispace, που έχει ανακοινώσει τρεις εναλλακτικές τοποθεσίες προσεδάφισης για σήμερα, ενδέχεται να μεταθέσει την ημερομηνία της προγείωσης του Hakuto-R Mission 1 για τις 26 Απριλίου, την 1η Μαΐου ή τις 3 Μαΐου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Το σκάφος εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα στις 11 Δεκεμβρίου και είχε πάνω του πύραυλο της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ, SpaceX.

Από τότε, χρειάστηκε ένα ταξίδι 3 μηνών για να μπει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, που βρίσκεται περίπου 239.000 μίλια (383.000 χιλιόμετρα) από τη Γη, χρησιμοποιώντας χαμηλής ενέργειας τροχιά.

Το Hakuto-R Mission 1, μεταφέρει ένα ρόβερ Rashid, το οποίο κατασκευάστηκε από το Διαστημικό Κέντρο Mohammed bin Rashid του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και αποτελεί το πρώτο σεληνιακό διαστημικό σκάφος που κατασκευάστηκε από εκεί.

Στην ιστορία, μόνο τρεις χώρες έχουν πραγματοποιήσει ελεγχόμενη προσελήνωση – οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα. Οι ΗΠΑ παραμένουν η μόνη χώρα που έχει βάλει ανθρώπους στο φεγγάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιαπωνική εταιρεία ispace, η οποία κατασκεύασε το Hakuto-R, έχει διαφορετική προσέγγιση σε προηγούμενες σεληνιακές αποστολές, με στόχο να προσεληνώσει το διαστημικό σκάφος της ως επιχείρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι υπό τη σημαία μιας και μόνο χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.