ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιδιαίτερος ο φετινός Αύγουστος: Το φαινόμενο με τις δύο πανσελήνους που θα γίνει ξανά το 2037

H πρώτη πανσέληνος του μήνα θα ολοκληρωθεί την Τρίτη (1η Αυγούστου) και συγκεκριμένα στις 2:32 μ.μ

Ιδιαίτερος ο φετινός Αύγουστος: Το φαινόμενο με τις δύο πανσελήνους που θα γίνει ξανά το 2037

Ο Αύγουστος του 2023 θα είναι ιδιαίτερος καθώς θα έχει δύο πανσελήνους μέσα σε ένα μήνα.

Με τα τελευταία διπλά υπερφεγγάρια σε ένα μήνα να παρατηρούνται τον Ιανουάριο του 2018, ο φετινός Αύγουστος θα είναι ο τελευταίος που θα τα έχει μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου του 2037.

H πρώτη πανσέληνος του μήνα θα ολοκληρωθεί την Τρίτη (1η Αυγούστου) και συγκεκριμένα στις 2:32 μ.μ σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac. Εκείνο το βράδυ, κοιτάξτε προς τα νοτιοανατολικά μετά τη δύση του ηλίου για να δείτε την ανατολή του φεγγαριού του οξύρρυγχου.

Ίσως, έχετε ακούσει ότι υπάρχουν τέσσερις υπερσελήνες στη σειρά φέτος, με την υπερσελήνη της 1ης Αυγούστου να είναι η δεύτερη αυτής της ασυνήθιστης ακολουθίας.

Το Supermoon είναι ένας συναρπαστικός όρος για αυτό που οι αστρονόμοι αποκαλούν «περιγειακή πανσέληνος», δηλαδή όταν η πανσέληνος συμβαίνει την ακριβή στιγμή που η Σελήνη είναι πιο κοντά μας στην τροχιά της.

Το μπλε φεγγάρι στις 30 Αυγούστου

Η δεύτερη πανσέληνος θα συμβεί στις 30 Αυγούστου στις 21:36 με μια μπλε σελήνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο όρος «μπλε φεγγάρι» χρησιμοποιείται όταν έχουμε δύο πανσελήνους σε έναν μόνο μήνα. Θα είναι η πλησιέστερη σελήνη της χρονιάς με μόλις 222.043 μίλια απόσταση από τη Γη, ενώ η επόμενη κοντινή πανσέληνος θα γίνει την 5η Νοεμβρίου του 2025 με απόσταση 221.817 μίλια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.