ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με πύραυλο της SpaceX θα εκτοξευτεί το αμερικανικό μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο X-37B

Η εκτόξευση θα γίνει από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα

Με πύραυλο της SpaceX θα εκτοξευτεί το αμερικανικό μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο X-37B

Με τον πύραυλο Falcon Heavy της SpaceX, θα εκτοξευθεί το βράδυ της Δευτέρας (ώρα ΗΠΑ, ξημερώματα Τρίτης στην Ελλάδα), το αμερικανικό ρομποτικό διαστημόπλοιο X-37B.

Η εκτόξευση θα γίνει από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα. Είναι η πρώτη φορά που η εκτόξευση θα γίνει με πύραυλο της SpaceX.

Το X-37B, που μοιάζει με μικρογραφία διαστημικού λεωφορείου χωρίς παράθυρα, πρόκειται να ξεκινήσει την έβδομη πειραματική του αποστολή, όπως πάντα χωρίς πλήρωμα.

Αν και πολλές από τις εργασίες του X-37B στο Διάστημα είναι απόρρητες, η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ έδωσε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους αυτής της αποστολής χωρίς πλήρωμα.

Στο X-37B θα γίνουν πειράματα καλλιέργειας τροφίμων στο Διάστημα για την υποστήριξη αστροναυτών σε αποστολές μεγάλης διάρκειας.

Ακόμη θα δοκιμαστούν «νέα τροχιακά επίπεδα», κάτι που πιθανόν σημαίνει ότι το διαστημόπλοιο θα μπορεί να ταξιδεύει πιο μακριά από τη Γη και πιθανόν ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη.

Δεν είναι γνωστό, όπως αναφέρει το CNN, πόσο θα διαρκέσει η νέα αποστολή του X-37B, αλλά κάθε μία είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την τελευταία αποστολή επέστρεψε στη Γη τον Νοέμβριο του 2022 έπειτα από 909 ημέρες, σχεδόν 2,5 χρόνια. Οι αποστολές του διαστημοπλοίου συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 3.700 ημέρες ή πάνω από 10 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.