ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

NASA: Οι δακτύλιοι του Κρόνου θα «εξαφανιστούν» μέσα στους επόμενους μήνες

Θα αρχίσουν να γίνονται και πάλι ορατοί, από το 2032, οπότε και η κλίση τους θα αλλάξει εκ νέου

NASA: Οι δακτύλιοι του Κρόνου θα «εξαφανιστούν» μέσα στους επόμενους μήνες

Η NASA, ανέφερε πως τους ερχόμενους 18 μήνες θα πάψει να υπάρχει πλέον η δυνατότητα να θαυμάσουμε τους δακτυλίους του Κρόνου από τον πλανήτη μας.

Η Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ έχει επιβεβαιώσει πως σύντομα οι τεράστιοι δακτύλιοι του Κρόνου, που απαρτίζονται από σωματίδια σκόνης, πάγου και δεκάδες δορυφόρους, θα σταματήσουν να είναι ορατοί από τη Γη.

Οι δακτύλιοι του Κρόνου είναι τεράστιοι, καθώς εκτείνονται μέχρι και τις 140.000 χιλιόμετρα μήκους, σε ορισμένα σημεία.

Το πάχος τους, ωστόσο, είναι εξαιρετικά μικρό συγκριτικά, φτάνοντας μόλις τα 10 μέτρα, στα κύρια «δαχτυλίδια».

Ως εκ τούτου, οι δακτύλιοι δεν είναι εύκολα ορατοί από το πλάι και έτσι η αλλαγή της οπτικής γωνίας του παρατηρητή μπορεί να δώσει την εντύπωση πως έχουν εξαφανιστεί.

Η επερχόμενη, λοιπόν, εξαφάνιση των δακτυλίων, οφείλεται στην αλλαγή της κλίσης των δακτυλίων, η οποία θα ξεκινήσει να παρατηρείται πιο έντονα από την νέα χρονιά.

Η αλλαγή αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα οι παρατηρητές από τη Γη να βλέπουν τον Κρόνο από το πλάι. Έτσι, οι αστρονόμοι προβλέπουν ότι οι δακτύλιοι του Κρόνου θα εξαφανιστούν σχεδόν εντελώς, μέχρι το 2025.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι πως θα αρχίσουν να γίνονται και πάλι ορατοί, από το 2032, οπότε και η κλίση τους θα αλλάξει εκ νέου, κατά τη διάρκεια της επόμενης φάσης της τροχιάς του πλανήτη, η οποία διαρκεί περίπου 29 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.