ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

NASA – Τηλεσκόπιο James Webb: Ιστορικές εικόνες από το βαθύ σύμπαν

Απεικονίζουν δύο νεφελώματα που παρουσιάζουν τον κύκλο ζωής των άστρων

NASA – Τηλεσκόπιο James Webb: Ιστορικές εικόνες από το βαθύ σύμπαν

Δέος προκαλούν οι νέες φωτογραφίες της ΝΑΣΑ που κατέγραψε το τηλεσκόπιο James Webb που μας βοηθούν να εξηγήσουμε πως δημιουργήθηκε το σύμπαν.

Οι εικόνες από το βαθύ σύμπαν, απεικονίζουν δύο νεφελώματα που παρουσιάζουν τον κύκλο ζωής των άστρων, έναν εξωπλανήτη και μια συστάδα γαλαξιών.

Τι πιστεύετε ότι σηματοδοτούν για τους θεσμούς της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης η βάπτιση των gay στην Βουλιαγμένη και η αποφυλάκιση Λιγνάδη;

  • Εκσυγχρονισμό (4%, 654 Votes)
  • Ντροπή (18%, 3.060 Votes)
  • Αναβάθμιση (1%, 249 Votes)
  • Εξευτελισμό (76%, 12.875 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.838

Loading ... Loading ...

Την πρώτη καθαρή ματιά σε ένα από τα μεγαλύτερα και τα φωτεινότερα νεφελώματα αποκάλυψαν οι νέες φωτογραφίες που κατέγραψε ο δορυφόρος James Webb της NASA.

Είναι το νεφέλωμα «Καρίνα», που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7.600 ετών φωτός από τη Γη. Τα ογκώδη σύννεφα αερίων και σκόνης είναι γνωστά ως αστρικά φυτώρια, εκεί όπου δημιουργούνται τα άστρα.

Τα αστέρια γεννιούνται μέσα στην αστρική σκόνη και τα αέρια των νεφελωμάτων και όταν πεθαίνουν μπορούν να μετατραπούν και πάλι σε σκόνη και αέρια, όπως δείχνει η φωτογραφία του Νεφελώματος του Νότιου Δακτυλίου που απέχει περίπου 2.000 έτη φωτός από τη Γη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δορυφόρος James Webb κατέγραψε και το «Κουϊντέτο του Στέφαν», που αποτελείται από πέντε γαλαξίες που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Οι τέσσερις από αυτούς σχηματίζουν την αρχαιότερη συμπαγή ομάδα γαλαξιών που έχουν ερευνήσει οι επιστήμονες σε απόσταση 290 εκατομμυρίων ετών φωτός από τον πλανήτης μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.