ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο «αστεροειδής των Χριστουγέννων» πλησιάζει τη Γη την Πέμπτη (15/12)

Ο αστεροειδής θα φτάσει σε απόσταση 420.000 μιλίων (680.000 χλμ.) την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Ο «αστεροειδής των Χριστουγέννων» πλησιάζει τη Γη την Πέμπτη (15/12)

Ο «αστεροειδής των Χριστουγέννων», ένας διαστημικός βράχος με πλάτος έως 460 πόδια (150 μέτρα), θα περάσει από τη Γη και φέτος, κατά την εορταστική περίοδο.

Ο αστεροειδής, που δεν αποτελεί απειλή για τον πλανήτη, θα φτάσει σε απόσταση 420.000 μιλίων (680.000 χλμ.) την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Αυτόν τον αστεροειδή με την κωδική ονομασία 2015 RN35 η επιστημονική κοινότητα τον έχει βαφτίσει «αστεροειδή Χριστουγέννων» και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αποφάσισε να οργανώσει ένα challenge καθώς θα εμφανιστεί λίγες μέρες πριν την γιορτή των Χριστουγέννων.

Η ESA καλεί επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αστρονόμους να εντοπίσουν και να καταγράψουν εικόνες του περίφημου αστεροειδή. Ο διαστημικός βράχος θα είναι καλύτερα ορατός στον ουρανό του Νοτίου Ημισφαιρίου και στην Ευρώπη μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ESA ακόμη και μικρά τηλεσκόπια διαμέτρου 30 εκατοστών θα μπορούν να εντοπίσουν τον αστεροειδή και καλούν τους φίλους του Διαστήματος να χρησιμοποιήσουν το hashtag #ESAChristmasAsteroid στα social media για να αναρτήσουν το υλικό τους που θα είναι διαθέσιμο στο λογαριασμό @esaoperations της ESA στο Twitter.

«Δεν το λέμε πρόκληση χωρίς λόγο. Ο αστεροειδής 2015 RN35 δεν θα λάμψει στους ουρανούς όπως το αστέρι της Βηθλεέμ πριν από χιλιετίες», αναφέρει η υπηρεσία. «Μικρότερος από το Άγαλμα της Ελευθερίας, αυτός ο αστεροειδής είναι πολύ μικρός σε αστρονομικές κλίμακες» προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν από τι είναι φτιαγμένος, πόσο μεγάλος είνα, ή αν περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του, έτσι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Επίσης, δεν γνωρίζουν την τροχιά του, αλλά τουλάχιστον έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν θα χτυπήσει τη Γη τον επόμενο αιώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.