Πεντάγωνο: «Μικρά σκάφη-«ανιχνευτές» κυκλοφορούν στο ηλιακό μας σύστημα»

«Οι αστρονόμοι δύσκολα θα μπορούσαν να παρατηρήσουν τους "μίνι ανιχνευτές" επειδή δεν αντανακλούν σε ικανό βαθμό το ηλιακό φως»

Πεντάγωνο: «Μικρά σκάφη-«ανιχνευτές» κυκλοφορούν στο ηλιακό μας σύστημα»

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της ύπαρξης εξωγήινης ζωής, καθώς αξιωματούχοι του Πενταγώνου σε νέο έγγραφο που συνέταξαν την περασμένη εβδομάδα αναφέρουν πως εξωγήινοι θα μπορούσαν να επισκέπτονται το ηλιακό μας σύστημα διαστημόπλοια-ανιχνευτές, όπως εκείνα που χρησιμοποιεί η NASA για να διεξάγει έρευνες σε άλλους πλανήτες.

Ένα προσχέδιο της έρευνας, που συντάχθηκε από τον Σιν Κιρκπάτρικ, διευθυντή του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών (AARO) του Πενταγώνου και τον Άμπρααμ Λομπ, πρόεδρο του τμήματος αστρονομίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ήρθε στο «φως» στις 7 Μαρτίου και επικεντρώνεται στους φυσικούς περιορισμούς αγνώστων εναέριων φαινομένων, όπως γράφει η nypost.com.

«Ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε δυνητικά να είναι ένα μητρικό σκάφος που απελευθερώνει στο Διάστημα πολλά μικρά σκάφη-ανιχνευτές που να προσεγγίζουν ακόμη και τη Γη, μια επιχειρησιακή κατασκευή όχι πολύ διαφορετική από τις αποστολές της NASA», αναφέρει η έκθεση. «Αυτές οι μικρές ενδείξεις θα μπορούσαν να διαχωριστούν από το “μητρικό” σκάφος με την παλιρροιακή βαρυτική δύναμη του Ήλιου ή με μια ικανότητα ελιγμών που διαθέτουν τα ίδια».

«Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, πιθανόν αυτά τα μικροσκοπικά σκάφη θα έφταναν στη Γη ή σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος για εξερεύνηση, καθώς το βασικό σκάφος -που έχει υπό τον έλεγχο του τα μικρότερα- έχει τη δυνατότητα να κινηθεί ταχύτητα φωτός», έγραψαν οι ερευνητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τις ισχυρές ενδείξεις όμως «οι αστρονόμοι δύσκολα θα μπορούσαν να παρατηρήσουν τους “μίνι ανιχνευτές” επειδή δεν αντανακλούν σε ικανό βαθμό το ηλιακό φως, για να μπορέσουν να παρατηρηθούν από τα υπάρχοντα τηλεσκόπια έρευνας» καταλήγουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.