ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς ο Έλον Μασκ σώθηκε από βέβαιη χρεοκοπία

Η εκτόξευση του πυραύλου Falcon 1 έσωσε τον ιδρυτή της SpaceX

Πώς ο Έλον Μασκ σώθηκε από βέβαιη χρεοκοπία

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2008 η ζωή του Έλον Μασκ άλλαξε ριζικά. Εκείνη τη μέρα ο πύραυλός του, ύψους 21 μέτρων με την ονομασία Falcon 1, εκτοξεύθηκε με επιτυχία και μπήκε σε τροχιά για το διάστημα.

Το επίτευγμα αυτό κατέστησε την εταιρία του, SpaceX, ως την πρώτη που κατάφερε να αναπτύξει επιτυχώς έναν πύραυλο και να τον θέσει σε τροχιά.

Η κίνηση αυτή, παράλληλα, έσωσε τον Έλον Μασκ από χρεοκοπία.

Εάν ο Falcon 1 δεν έμπαινε σε τροχιά και αυτή τη φορά, η SpaceX  θα χρεοκοπούσε, αφού ο ιδρυτής της είχε ήδη επιχειρήσει 3 εκτοξεύσεις που απέτυχαν και είχε μετά βίας τα χρήματα για άλλη μία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιτυχής εκτόξευση του πυραύλου απέφερε δόξα και χρήμα στον Έλον Μασκ, με την εταιρία του σήμερα να αποτιμάται στα 127 δισ. δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.