Τι δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας

Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας για την επέμβαση στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Αυτό υποστήριξε σήμερα ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, και ζήτησε την άρση τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία των ρωσικών διαστημοπλοίων που ανεφοδιάζουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) θα διαταραχθεί από τις κυρώσεις, επηρεάζοντας κατά συνέπεια το ρωσικό τμήμα του σταθμού, που χρησιμεύει κυρίως για τη διόρθωση της τροχιάς ολόκληρης της δομής. Κατά συνέπεια, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει «’την προσθαλάσσωση’ ή ‘την προσγείωση’ του ISS που ζυγίζει 500 τόνους».

«Μπορεί να πέσει πάνω από τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη»

Να θυμίσουμε ότι προσφάτως ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιχειρήσουν να διακόψουν κάθε συνεργασία με την Ρωσία στον Διεθνή διαστημικό Σταθμό τότε ο ISS μπορεί να πέσει πάνω από τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν σταματήσετε τη συνεργασία μαζί μας, ποιος θα σώσει τον ISS από το να βγει εκτός τροχιάς και να πέσει ανεξέλεγκτα πάνω από τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη;» είχε πει χαρακτηριστικά.