ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

SpaceX: Η στιγμή που ο πύραυλος του Έλον Μασκ εκρήγνυται μετά την εκτόξευση (βίντεο)

Περίπου στα 8 λεπτά μετά την εκτόξευση, χάθηκε η επαφή με το Starship και στο livestream φάνηκε μία αχνή έκρηξη

SpaceX: Η στιγμή που ο πύραυλος του Έλον Μασκ εκρήγνυται μετά την εκτόξευση (βίντεο)

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, δείχνει τη στιγμή που το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Starship της SpaceX, εκρήγνυται λίγο μετά την απογείωσή του.

Το πυραυλοφόρο δύο σταδίων εκτοξεύθηκε από το χώρο εκτόξευσης Starbase της εταιρείας που ανήκει στον Έλον Μασκ κοντά στην Boca Chica στο Τέξας, βοηθώντας στην εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Starship σε ύψος 148 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος σε μια προγραμματισμένη δοκιμαστική αποστολή 90 λεπτών στο διάστημα και πίσω στη γη.

Ωστόσο περίπου στα 8 λεπτά μετά την εκτόξευση, χάθηκε η επαφή με το Starship και στο livestream φάνηκε μία αχνή έκρηξη.

Σε αντίθεση με την πρώτη δοκιμή η οποία έφτασε μόνο στα 38 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, αυτή τη φορά το Starship έφτασε στο διάστημα και στη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν σε υψόμετρο περίπου 148 χιλιομέτρων.

Η αποστολή αν και δεν ολοκληρώθηκε θεωρήθηκε επιτυχημένη τόσο από την SpaceX όσο και από την NASA.

Στη δοκιμή η SpaceX προσπάθησε για πρώτη φορά μία τεχνική διαχωρισμού που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι εδώ και χρόνια. Το διαχωρισμό του Super Heavy με το Starship που ονομάζεται «hot staging».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτήν, οι κινητήρες του Starship ενεργοποιήθηκαν πριν αποκολληθεί από τον πύραυλο για να αυξηθεί η συνολική ισχύς και τη στιγμή που εξερράγη ο Super Heavy, το Starship βρισκόταν ήδη αρκετά μακριά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.