ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

SpaceX: Ο Έλον Μασκ έχασε 13 δισ. δολάρια σε μία μέρα μετά την επεισοδιακή εκτόξευση του Starship

Παρά την καταστροφική του ημέρα, ο Μασκ εξακολουθεί να έχει περιουσία με καθαρή αξία που ανέρχεται σε 164 δισεκατομμύρια δολάρια

SpaceX: Ο Έλον Μασκ έχασε 13 δισ. δολάρια σε μία μέρα μετά την επεισοδιακή εκτόξευση του Starship

Μείον 13 δισ δολάρια βρέθηκε μέσα σε μια μέρα, ο Έλον Μασκ μετά την επεισοδιακή απόπειρα εκτόξευσης του θηριώδους πυραύλου της εταιρείας του, SpaceX.

Η απρόσμενη έκρηξη του πανάκριβου σκάφους, όμως δεν ήταν η μόνη οικονομική ζημιά που υπέστη ο Μασκ, χθες, ενώ όλα τα βλέμματα του κόσμου ήταν στραμμένα στην ζωντανή μετάδοση της SpaceX, για την πολυαναμενόμενη εκτόξευση.

Ο πλούτος του μεγιστάνα της Tesla, του Twitter και της SpaceX μειώθηκε δραματικά κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις 24 ώρες, αφού ο επιχειρηματίας υπέστη μια σειρά από οικονομικά πλήγματα.

Η «διαστημική» αποτυχία του Μασκ επεκτάθηκε και στην πρόσφατη εξαγορά του Twitter, καθώς προκάλεσε αντιδράσεις, μεταξύ άλλων, φέρνοντας τα επί πληρωμή με συνδρομή μπλε εικονίδια επιβεβαίωσης αυθεντικότητας του κάθε λογαριασμού.

Η επί πληρωμή δυνατότητα πιστοποίησης λογαριασμών θα μπορούσε να τονώσει τα έσοδα της εταιρίας, που αντιμετωπίζει ζητήματα με χρέη, αλλά αρκετοί διάσημοι αρνούνται να προχωρήσουν σε πιστοποίηση του λογαριασμού τους σε ένδειξη διαφωνίας προς την νέα πολιτική του Twitter επί εποχής Μασκ.

Η κατακόρυφη πτώση της καθαρής αξίας του δισεκατομμυριούχου επλήγη περισσότερο, ωστόσο, από τις κακές αποδόσεις της Tesla, επισημαίνει η Daily Mail.

Την ίδια ημέρα που η εντυπωσιακή εκτόξευση πυραύλου του ιδρυτή της SpaceX κατέληξε σε μια καταστροφική πύρινη σφαίρα, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, η Tesla, ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με τις μετοχές να πέφτουν κατά 9,75% και τα κέρδη να κατακρημνίζονται πάνω από 20%.

Ο Μασκ προκάλεσε την ανησυχία των αναλυτών όταν συζήτησε τις κακές καταθέσεις, οι οποίες είδαν την εταιρεία να κερδίζει καθαρά κέρδη ύψους 2,51 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2023, μια μείωση 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παρά την καταστροφική του ημέρα ωστόσο, ο Μασκ εξακολουθεί να έχει περιουσία με καθαρή αξία που ανέρχεται σε 164 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaire Index. Η περιουσία του τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας των πλουσίων, μόνο πίσω από τον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μασκ ετοιμάζεται για την επόμενη απόπειρα εκτόξευσης σε λίγους μήνες από τώρα, αλλά αρχίζουν να μαζεύονται αρκετές ζημιές που μπορούν να πλήξουν οικονομικά ακόμα και τον ζάμπλουτο επιχειρηματία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.