ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

SpaceX: Τέσσερις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη ύστερα από έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (βίντεο)

Η κάψουλα της SpaceX Dragon Endeavour προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο στις ακτές του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα

SpaceX: Τέσσερις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη ύστερα από έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (βίντεο)

Στη Γη επέστρεψαν τέσσερις αστροναύτες έπειτα από έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η κάψουλα της SpaceX Dragon Endeavour προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο στις ακτές του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους κατοίκους του βορειοανατολικού τμήματος της πολιτείας λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Προτού αναχωρήσουν από τον διαστημικό σταθμό, όπου έμεναν από τον Μάρτιο, οι αστροναύτες είχαν εκφράσει τις πρώτες τους επιθυμίες. Ζεστό ντους, αχνιστός καφές και αέρας ωκεανού, ήταν το τρίπτυχο της επιθυμίας των αστροναυτών.

Στην ομάδα Crew-6 συμμετείχαν οι αστροναύτες της NASA, Στίβεν Μπόουεν, Ουάρεν Χόμπουργκ, Σουλτάν αλ – Νεγιαντί και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντρέι Φεντγιάεφ.

Η άφιξη του πληρώματος στη Γη, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο, καθυστέρησε λόγω του τυφώνα Ιντάλια που σάρωσε τη Φλόριντα.

Οι αστροναύτες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι επέστρεψαν.

«Έχετε ένα δωμάτιο γεμάτο χαρούμενους ανθρώπους εδώ», μεταδόθηκε από το κέντρο ελέγχου της SpaceX.

Aλλαγή πληρώματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα γίνει αργότερα αυτόν το μήνα, αφού η SpaceX εκτόξευσε με επιτυχία, στα τέλη Αυγούστου, το διαστημόπλοιο Dragon με τέσσερα μέλη πληρώματος από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα. Ο σταθμός φιλοξενεί τώρα επτά αστροναύτες.

Η νέα ομάδα αποτελείται από αστροναύτες από τη Δανία, την Ιαπωνία και τη Ρωσία. Συνιστά την πρώτη αμερικανική αποστολή με αστροναύτη από διαφορετική χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιστροφή της Δευτέρας σηματοδότησε το τέταρτο ταξίδι στο διάστημα για το Dragon Endeavor, αφού η SpaceX πραγματοποίησε τις αποστολές Axiom-1, Crew-2 και Demo-2.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.