ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

SpaceX: To Starship χάθηκε φλεγόμενο στην προσπάθεια εσόδου στην γη – Ο Ε.Μασκ παραμένει αισιόδοξος όμως (βίντεο)

Οι υπεύθυνοι της SpaceX ανακοίνωσαν ότι έχασαν την επαφή με το σύστημα

SpaceX: To Starship χάθηκε φλεγόμενο στην προσπάθεια εσόδου στην γη – Ο Ε.Μασκ παραμένει αισιόδοξος όμως (βίντεο)

Οι υπεύθυνοι της SpaceX ανακοίνωσαν ότι έχασαν την επαφή με το σύστημα και το Starship καταστράφηκε καθώς επέστρεφε στην ατμόσφαιρα της Γης.

«Το σκάφος χάθηκε» ανέφερε ο σχολιαστής κατά την απευθείας μετάδοση της πτήσης. «Επομένως, δεν θα έχουμε προσθαλάσσωση σήμερα», πρόσθεσε. Με βάση το αρχικό πλάνο, ο πύραυλος θα έπρεπε να ολοκληρώσει την πτήση του πέφτοντας στον Ινδικό Ωκεανό.

Δείτε βίντεο από την φλεγόμενη επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα:

Υπενθυμίζεται ότι η εκτόξευση έγινε από από τις εγκαταστάσεις της Starbase κοντά στην παραλία Boca Chica στο Νότιο Τέξας.

Το Starship εκτοξεύτηκε λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος πάνω σε ένα πύραυλο βαρέων-βαρών, Super Heavy. Λίγα λεπτά αργότερα πραγματοποιήθηκε ο κρίσιμος διαχωρισμός των δύο σταδίων.

Από εκεί και πέρα, το Starship πραγματοποίησε μία τροχιακή πτήση και ήταν προγραμματισμένο να επανεισέλθει στην ατμόσφαιρα και να πραγματοποιήσει προσθαλάσσωση στον Ινδικό Ωκεανό.

«Μια επιτυχημένη τρίτη προσπάθεια»

Ο Starship, που είναι σχεδιασμένος για να μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη και πέραν αυτής, ολοκλήρωσε σχεδόν την τρίτη δοκιμαστική πτήση του, φτάνοντας μακρύτερα από οποιαδήποτε προηγούμενη δοκιμή.

«Το διαστημόπλοιο έφτασε σε τροχιακή ταχύτητα! Συγχαρητήρια στην ομάδα της SpaceX» έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ.

Η ομάδα της SpaceX χαρακτήρισε τη σημερινή προσπάθεια του Starship ως επιτυχημένη να τεθεί σε τροχιά γύρω από το Διάστημα – παρά το γεγονός ότι η επαφή χάθηκε καθώς ο πύραυλος εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες απόπειρες, οι οποίες απέτυχαν λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών, το Starship κατάφερε να περάσει από όλα τα στάδια που ήθελε να επιτύχει η SpaceX. Το πιο εντυπωσιακό από αυτά είναι ότι ο πύραυλος κατάφερε να φτάσει στο Διάστημα στη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη δοκιμαστική πτήση του μέχρι στιγμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.