ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τηλεσκόπιο James Webb: Εντυπωσιακές εικόνες της NASA για τις «Στήλες της Δημιουργίας»

Είναι η πρώτη φορά που το τηλεσκόπιο τις προβάλει με τόση λεπτομέρεια

Τηλεσκόπιο James Webb: Εντυπωσιακές εικόνες της NASA για τις «Στήλες της Δημιουργίας»

Την ικανότητα του υπέρυθρου φωτός δείχνουν εντυπωσιακές εικόνες για τις «Στήλες της Δημιουργίας» από το τηλεσκόπιο James Webb της NASA .

Οι εικόνες καταγράφηκαν για πρώτη φορά από το τηλεσκόπιο Hubble το 1995, αλλά είναι η πρώτη φορά που το τηλεσκόπιο James Webb τις προβάλει με τόση λεπτομέρεια.

Οι «Στήλες της Δημιουργίας» είναι νέφη γεμάτα μοριακά αέρια και σκόνη. Σε αυτό το τμήμα του γαλαξία μας, υπάρχουν μεγάλα αστέρια που παράγουν ισχυρούς αστρικούς ανέμους, οι οποίοι έχουν παρασύρει τμήματα αυτών των νεφών.

Η κορυφή τους περιέχει πυκνότερα τμήματα του νέφους, τα οποία προστατεύουν από τον αστρικό άνεμο.


Το τηλεσκόπιο James Webb μπορεί να συλλάβει υπέρυθρο φως από τα αστέρια στο εσωτερικό του νέφους σκόνης.

Αυτό επέτρεψε στους επιστήμονες να ερευνήσουν και να λάβουν εικόνες μέσα από αυτά τα νέφη για πρώτη φορά.

Διαπιστώνουν πολυάριθμα νέα άστρα να σχηματίζονται στο εσωτερικό τους, ενδεχομένως με νέους πλανήτες γύρω τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποκαλούμε αυτά τα νέφη «Στήλες της Δημιουργίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.