ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Σύμπαν έχει τη διπλάσια ηλικία απ’ ό,τι νομίζαμε – Τι αναφέρουν οι επιστήμονες

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες υπολόγιζαν την ηλικία του σύμπαντός μας μελετώντας τα παλαιότερα αστέρια, με βάση την ερυθρή μετατόπιση του φωτός που προέρχεται από μακρινούς γαλαξίες

Το Σύμπαν έχει τη διπλάσια ηλικία απ’ ό,τι νομίζαμε – Τι αναφέρουν οι επιστήμονες

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Οττάβα επινόησαν ένα νέο μοντέλο και ισχυρίζονται ότι η Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) συνέβη πριν από 26,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, οι οποίες λένε ότι το σύμπαν μας «γεννήθηκε» πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

«Το πρόσφατα επινοημένο μοντέλο μας επεκτείνει το χρόνο σχηματισμού του γαλαξία κατά αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια, καθιστώντας το σύμπαν ηλικίας 26,7 δισεκατομμυρίων ετών και όχι 13,7 όπως είχε εκτιμηθεί προηγουμένως», δήλωσε ο καθηγητής Rajendra Gupta, συγγραφέας της μελέτης.

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες υπολόγιζαν την ηλικία του σύμπαντός μας μελετώντας τα παλαιότερα αστέρια, με βάση την ερυθρή μετατόπιση του φωτός που προέρχεται από μακρινούς γαλαξίες.

Το 2021, κατέληξαν στην ηλικία των 13,797 δισεκατομμυρίων ετών για τον γαλαξία μας, με βάση αυτό το μοντέλο.

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί έχουν προβληματιστεί από την ύπαρξη αστεριών, που φαίνονται να είναι ακόμη γηραιότερα.

Για παράδειγμα, ο Μεθουσάλα, ένα αστέρι στον αστερισμό του Ζυγού, εκτιμάται ότι είναι μεταξύ 13,65 και 15,25 δισεκατομμυρίων ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA ανακάλυψε αρκετούς πρώιμους γαλαξίες που φαίνεται να βρίσκονται σε προχωρημένη κατάσταση εξέλιξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.