Ζωή στο Διάστημα: Μια Ιταλίδα πιλότος δείχνει πώς λούζονται οι αστροναύτες σε μηδενική βαρύτητα! (βίντεο)

Η Σαμάνθα Κριστοφορέτι μοιράζεται στα social media την καθημερινότητά της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ζωή στο Διάστημα: Μια Ιταλίδα πιλότος δείχνει πώς λούζονται οι αστροναύτες σε μηδενική βαρύτητα! (βίντεο)

Δύσκολη, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φαίνεται να είναι σε μας τους… γήινους η ζωή στο Διάστημα, καθώς υπό συνθήκες μηδενικής βαρύτητας όλα γίνονται αλλιώς! Έτσι, συχνά «κάτοικοι» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) έρχονται να μας δείξουν πώς κάνουν μερικές από τις καθημερινές τους συνήθειες.

Αυτή τη φορά χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιταλίδα αστροναύτης, Σαμάνθα Κριστοφορέτι, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει «μετακομίσει» στον ISS και μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μυστικά επιβίωσης στο απόλυτο κενό!

Η 45χρονη αστροναύτης με βίντεο που ανήρτησε πρόσφατα στα social media, μοιράστηκε με τους ακολούθους της την εμπειρία του να λούζει κανείς τα μαλλία του, ενώ αυτά αιωρούνται λόγω της έλλειψης βαρύτητας.

Όπως περιγράφει η ίδια, οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού δεν κάνουν μπάνιο με τον συνηθισμένο τρόπο, αλλά χρησιμοποιούν υγρό σαπούνι, νερό και σαμπουάν χωρίς ξέβγαλμα. Και για να κάνει περισσότερο ρεαλιστική την περιγραφή της, η Σαμάνθα δείχνει live τη διαδικασία που ακολουθεί.

@astrosamantha Don’t panic and always carry a towel! 🧖🏽‍♀️#TowelDay #MissionMinerva #SpaceTok ♬ original sound – Samantha Cristoforetti

Αρχικά, εφαρμόζει στο κεφάλι της σαπούνι σε υγρή μορφή με λίγο νερό, χωρίς όμως να το ξεβγάζει στο τέλος. Στη συνέχεια, παίρνει απλώς μία πετσέτα και με ταμποναριστές κινήσεις απορροφάται το νερό που περισσεύει.

Η μετάδοση εικόνων από τη ζωή στον ISS έχει σίγουρα ενδιαφέρον, καθώς τα πράγματα εκεί μοιάζουν κάπως διαφορετικά.

Και επειδή η συγκεκριμένη αστροναύτης  συμμερίζεται την ανάγκη και την περιέργεια των ανθρώπων να πάρουν μία γεύση από την… εξωγήινη ζωή, αναβάζει τακτικά στιγμιότυπα από τη διαστημική καθημερινότητα στους διαδικτυακούς της λογαριασμούς.

Αντίστοιχα, σε παλαιότερα βίντεο στο Twitter και στο TikTok, αποκαλύπτει πώς μυρίζει στο Διάστημα, πώς αναπνέει εφόσον δεν υπάρχει οξυγόνο, πώς βγάζει φωτογραφίες, ενώ δεν ξεχνά να κάνει και την καθημερινή της γυμναστική… δηλαδή γιόγκα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.