ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ειρηνικός Ωκεανός: Εξωγήινα σφαιρίδια που βρέθηκαν στον βυθό διχάζουν τους επιστήμονες (φωτο)

Ο φυσικός A.Loeb εξέτασε τα περίπου 700 μεταλλικά θραύσματα και κατέληξε ότι προέρχονται από κάποιο μετεωρίτη

Ειρηνικός Ωκεανός: Εξωγήινα σφαιρίδια που βρέθηκαν στον βυθό διχάζουν τους επιστήμονες (φωτο)

Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ κατάφερα να ταράξει τα «νερά» της επιστημονικής κοινότητας όταν δήλωσε ότι ανέσυρε από τον βυθό του Ειρηνικού εκατοντάδες μυστηριώδη σφαιρίδια εξωγήινης προέλευσης, με σύσταση άγνωστη στην ανθρωπότητα. 

Ο φυσικός του Χάρβαρντ Avi Loeb εξέτασε τα περίπου 700 μεταλλικά θραύσματα για δύο εβδομάδες και κατέληξε ότι προέρχονται από κάποιο αντικείμενο ή μετεωρίτη έκτος του ηλιακού μας συστήματος, που έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοιχτά της Παπούα Νέα Γουινέα,  το 2014.

«Θα μπορούσαν ακόμα να προέρχονται και από κάποιο εξωγήινο σκάφος» είχε δηλώσει ο καθηγητής.

Τότε οι ισχυρισμοί του είχαν γίνει αποδεκτοί  με ειρωνικά σχόλια από τους συναδέλφους του επιστήμονες.

Τώρα, σύμφωνα με τη Daily Mail, μια νέα μελέτη εγείρει ακόμα  περισσότερες αμφιβολίες σχετικά με τον ισχυρισμούς του Avi Loeb, λέγοντας ότι τα σφαιρίδια αποτελούνται από τέφρα άνθρακα που προκύπτει από βιομηχανική δραστηριότητα.

Ο συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Patricio A. Gallardo, φυσικός στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ανακοίνωσε  ότι τα θραύσματα – με την κωδική ονομασία CNEOS 2014-01-08 – δείχνουν απλά «μόλυνση από επίγειες πηγές».

Σύμφωνα με τον Gallardo τα σφαιρίδια που ανακτήθηκαν από τον ωκεανό τον περασμένο Ιούνιο, είναι πλούσια σε τρία στοιχεία – βηρύλλιο, λανθάνιο και ουράνιο.

«Η περιεκτικότητα σε νικέλιο, βηρύλλιο, λανθάνιο και ουράνιο εξετάζεται στο πλαίσιο μιας γνωστής ανθρωπογενούς  πηγής μόλυνσης και βρέθηκε ότι συνάδει με την τέφρα άνθρακα», είπε.

Επομένως, «η μετεωριτική προέλευσή τους απορρίπτεται», ανακοίνωσε στην εργασία του που δημοσιεύτηκε στο Research Notes of the AAS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
sfaiidia
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.