ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Formula Students: Βαλίτσες για την Ιταλία και από την ελληνική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Στα πλαίσια του πρώτου διαγωνισμού Formula Student «FSAE Italy 2023»

Formula Students: Βαλίτσες για την Ιταλία και από την ελληνική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η FSTUC (Formula Students Technical University of Crete) είναι η νέα φοιτητική αγωνιστική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και σήμερα – μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια- είναι έτοιμη να συμμετάσχει στον πρώτο της διαγωνισμό Formula Student “FSAE Italy 2023”, με το πρωτοποριακό της μονοθέσιο όχημα.

Σκοπός της ομάδας είναι να σχεδιάσει, να κατασκευάσει εκ του μηδενός ένα πρωτοπόρο αγωνιστικό όχημα και να αξιολογηθεί με βάση τις επιδόσεις αυτού στα events του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 12 Ιουλίου στην πίστα Autodromo Riccardo Paletti και κάθε βήμα της ομάδας Formula Students του Πολυτεχνείου Κρήτης δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί «κατεβαίνει» τώρα στο Formula Student “FSAE Italy 2023”

Στην ερώτηση γιατί η ομάδα τρέχει φέτος και όχι αργότερα, γεγονός που απασχολεί αρκετούς, τα μέλη απαντούν το εξής: «Γνωρίζουμε ότι η ομάδα και το μονοθέσιο δημιουργήθηκαν εντός ενός αρκετά σύντομου για τα δεδομένα χρονικό διάστημα. Επισπεύσαμε την κατασκευή του μονοθέσιου, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια από όλα τα μέλη, γνωρίζοντας ότι οι εμπειρίες και οι γνώσεις που θα αποκομίσουμε από τον φετινό διαγωνισμό θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της ομάδας και του ίδιου του οχήματος.

Σκοπεύουμε να βρισκόμαστε μονίμως σε τεχνολογική αιχμή και η φετινή μας συμμετοχή θα μας δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα. Δεν μας φοβίζει τίποτα, είμαστε ενθουσιασμένοι για όσα επιφυλάσσει το μέλλον!». DSC 0135

Οι καινοτομίες της ομάδας

Μερικές από τις καινοτομίες που έχουν αναπτυχθεί από τους μηχανικούς της ομάδας περιλαμβάνουν

-Τον προγραμματισμό αισθητήρων για την ανάπτυξη εσωτερικού συστήματος ασφαλείας

-Το επαναχρησιμοποιήσιμο jig πολλαπλών χρήσεων το οποίο έχει τη δυνατότητα χρήσης για την κατασκευή έως και μεσαίου μεγέθους σασί, ακόμη και σε βιομηχανικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, εκτός των καινοτομιών που φέρει το μονοθέσιο, η ομάδα έχει επίσης αξιολογηθεί και κατακτήσει υψηλή θέση στην προσομοίωση επιχειρηματικών ιδεών (business plan). Στα πλαίσια αυτού η ομάδα τίθεται να διαμορφώσει μια επιχειρηματική ιδέα (business plan) βασιζόμενη στην αξιοποίηση του μονοθέσιου.

Σχηματίζοντας μια εικονική αυτοχρηματοδοτούμενη εταιρεία, αναπτύσσει καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις, με την προοπτική περαιτέρω εξέλιξης και εφαρμογής αυτών στον πραγματικό κόσμο. Τα παραπάνω φέρει εις πέρας συνδυάζοντας γνώσεις και από τις 5 σχολές του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα κάθε μέλος της FSTUC, ανεξαρτήτως σχολής φοίτησης, έχει τη δυνατότητα να περάσει από όλους τους τομείς και να εξοικειωθεί με κάθε απαιτούμενη για την δημιουργία του μονοθέσιου διαδικασία (σχεδιασμός, προσομοιώσεις, κατασκευή, χρηματοδότηση και διαφήμιση ομάδας κ.α), εισερχόμενο στην αγορά εργασίας με ένα ολοκληρωμένο πακέτο δεξιοτήτων. IMG 9960

Μιλώντας περισσότερο για την ιστορία της ομάδας οι φοιτητές συνεχίζουν αναφέροντας ότι η δημιουργία της ομάδας τους έφερε αντιμέτωπους με αρκετές προκλήσεις.

«Συνταχθήκαμε εν μέσω πανδημίας, στη μέση ενός lockdown, κάνοντας τις πρώτες συναντήσεις μας μέσω zoom και προσπαθώντας να βρούμε πιθανά μέλη που να μοιράζονται την αγάπη μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το μεράκι να γίνουν μέρος μιας ολοκαίνουργιας ομάδας. Τους πρώτους μήνες η ομάδα δεν είχε καν εργαστήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τον καιρό, και σε συνεργασία με το Turbo Lab – TUC (Εργαστήριο Στροβιλομηχανών & Ρευστοδυναμικής) αποκτήσαμε το πλέον εργαστήριο της ομάδας, το οποίο εξοπλίσαμε σταδιακά με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Συγκεντρώσαμε την απαραίτητη χρηματοδότηση και βάλαμε μπρος την κατασκευή του οχήματος. Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει, και φυσικά αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Για εμάς αποτελεί κινητήρια δύναμη το ότι πάντα θα υπάρχει περιθώριο για εξέλιξη και είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε έμπρακτα στην τεχνολογική κληρονομιά τόσο της χώρας όσο και του κόσμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.