ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιγαντιαίος κομήτης κατευθύνεται προς τον Ήλιο – Προέρχεται από «ξένο» ηλιακό σύστημα

Ο «διαστημικός βράχος», με πλάτος έξι χιλιόμετρων, εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1986

Γιγαντιαίος κομήτης κατευθύνεται προς τον Ήλιο – Προέρχεται από «ξένο» ηλιακό σύστημα

Προς τον Ήλιο, κατευθύνεται ένας γιγαντιαίος κομήτης, ο οποίος εκτιμάται ότι προέρχεται από «ξένο» ηλιακό σύστημα και δεν ανήκει στο δικό μας.

Ο «διαστημικός βράχος», με πλάτος έξι χιλιόμετρων, εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1986 με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου τηλεσκοπίου από χαρτόνι.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι εκτινάχθηκε από το ηλιακό σύστημα στο οποίο άνηκε, εξαιτίας ενός γιγαντιαίου εξωπλανήτη.

Σύμφωνα μια άλλη θεωρία η τροχιά του μπορεί να κάμφθηκε μετά από σύγκρουση με τον ήλιο.

Θεωρείται ασυνήθιστος, επειδή έχει χαμηλά επίπεδα άνθρακα και περιέχει λιγότερο από 1,5% των αναμενόμενων επιπέδων χημικού κυανογόνου.

Οι επιστήμονες ελπίζουν, καθώς προσεγγίζει τον Ήλιο θα είναι σε θέση να «ξεκλειδώσουν» περισσότερα από τα μυστικά του. Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά την τροχιά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.