ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η γαλάζια σπείρα στον ουρανό της Αλάσκα που «μάγεψε» τους κατοίκους (φώτο-βίντεο)

Αιτία τα πλεονάζοντα καύσιμα που απορρίφθηκαν από πύραυλο της SpaceX που είχε εκτοξευτεί από την Καλιφόρνια

Η γαλάζια σπείρα στον ουρανό της Αλάσκα που «μάγεψε» τους κατοίκους (φώτο-βίντεο)

Ακόμη πιο εξωπραγματικό έγινε το Σάββατο το βόρειο σέλας της Αλάσκα, καθώς εμφανίστηκε μια φωτεινή γαλάζια σπείρα που απλώθηκε στον ουρανό σαν γαλαξίας.

Όμως όχι, δεν επρόκειτο για πύλη σε άλλη διάσταση, ήταν απλώς τα πλεονάζοντα καύσιμα που απορρίφθηκαν από πύραυλο της SpaceX που είχε εκτοξευτεί από την Καλιφόρνια τρεις ώρες νωρίτερα.

Η απόρριψη καυσίμων δεν είναι σπάνια πρακτική, εξήγησε στο Associated Press o διαστημικός φυσικός Ντον Χάμπτον του Πανεπιστημίου της Αλάσκα στο Φέιρμπανκς.

«Όταν συμβαίνει σε μεγάλο ύψος, τα καύσιμα μετατρέπονται σε παγοκρυστάλλους. Και αν τύχει να βρεθούν στο φως του Ήλιου, ενώ εσύ βρίσκεσαι στο σκοτάδι στο έδαφος, εμφανίζεται σαν πελώριο σύννεφο, και κάποιες φορές έχει σχήμα σπείρας.

Ο πύραυλος της SpaceΧ, o οποίος εκτοξεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής για να μεταφέρει σε τροχιά 25 δορυφόρους, κινήθηκε βόρεια και ήταν έτσι ορατός από μεγάλο μέρος της Αλάσκα.

Μια παρόμοια σπείρα από πύραυλο της SpaceX που μετέφερε δορυφόρο GPS είχε εμφανιστεί και τον Ιανουάριο πάνω από το Μεγάλο Νησί της Χαβάης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.