ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ανακαλύφθηκαν 16 άγνωστοι ιοί με άκρα και εσωτερικές δομές σε δάσος τη Βοστώνης

Οι ιοί έφταναν έως και τα 635 νανόμετρα σε πλάτος, πολύ μεγαλύτεροι από αυτούς που βρίσκουμε στους ανθρώπους

Ανακαλύφθηκαν 16 άγνωστοι ιοί με άκρα και εσωτερικές δομές σε δάσος τη Βοστώνης

Επιστήμονες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Βοστώνη, ανακάλυψαν άγνωστους μέχρι τώρα ιούς με σχήματα που δεν έχουμε ξαναδεί.

Και τα 16 δείγματα ανακαλύφθηκαν στο Harvard Forest, λίγο έξω από τη Βοστώνη των ΗΠΑ. Διαθέτουν άκρα και εσωτερική δομή που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά.

Από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Max Planck Institute στη Γερμανία, όπου εξετάστηκαν με μικροσκόπια ηλεκτρονίων. Βρέθηκε λοιπόν πως οι ιοί αυτοί έφταναν έως και τα 635 νανόμετρα σε πλάτος, πολύ μεγαλύτεροι από αυτούς που βρίσκουμε στους ανθρώπους και κυμαίνονται μεταξύ 50 και 140 νανόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο μεγαλύτερος ιός που έχουμε βρει είναι ο Pithovirus sibericum, ο οποίος αναστήθηκε από τον πάγο της Σιβηρίας, είναι 30.000 ετών και έχει μέγεθος 1.500 νανόμετρα.

Η έρευνα αναμένει δημοσίευσης και βρίσκεται στο bioRxiv.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamasnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.