ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νόμπελ ιατρικής σε δύο επιστήμονες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας εμβολίων RNA

Βραβεύονται η Καταλίν Κάρικο και ο Ντρου Βάισμαν

Νόμπελ ιατρικής σε δύο επιστήμονες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας εμβολίων RNA

Σε δύο επιστήμονες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη τεχνολογίας εμβολίων RNA κατά του κορονοϊού, θα απονεμηθεί φέτος το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.

Το Νόμπελ Ιατρικής απονέμεται στην Καταλίν Κάρικο και τον Ντρου Βάισμαν για το επιστημονικό τους έργο σχετικά με την τεχνολογία RNA που αφορά τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Οι εργασίες τους «ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων mRNA κατά του COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας που άρχισε στις αρχές του 2020», αναφέρει η ανακοίνωση της Ακαδημίας.

«Μέσα από τα πρωτοποριακά ευρήματά τους, οι φετινοί βραβευθέντες έχουν αλλάξει ριζικά την κατανόησή μας για το πώς το mRNA αλληλεπιδρά με το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Συνέβαλαν στον πρωτοφανή ρυθμό ανάπτυξης εμβολίων κατά τη διάρκεια μιας από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρώπινη υγεία στη σύγχρονη εποχή».

Η ανάρτηση της Ακαδημίας για το Νόμπελ Ιατρικής 2023:

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες τα βραβεία για τη Φυσική, τη Χημεία, τη Λογοτεχνία και την Ειρήνη.

Σημειώνεται πως τα φετινά βραβεία Νόμπελ συνοδεύονται από υψηλότερο χρηματικό έπαθλο, αυξημένο κατά 1 εκατ. κορώνες, με το ποσό να φθάνει συνολικά τα 11 εκατ. σουηδικές κορώνες ή 935.790 ευρώ, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Νόμπελ.

Παρακολουθήστε την απονομή:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.