ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Reuters: «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα συνθετικό κρέας φτιαγμένο σε υπολογιστή»!

«Είναι η λύση για την επισιτιστική κρίση» - Θα τις πληρώσουμε ακριβά τις αντι-ρωσικές κυρώσεις

Reuters: «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα συνθετικό κρέας φτιαγμένο σε υπολογιστή»!

Συνθετικό κρέας που θα έχει δημιουργηθεί από φυτά και θα κατασκευάζεται από… υπολογιστές θα τρώνε σύντομα οι Έλληνες όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και η αφορμή για όλα αυτά θα είναι φυσικά οι αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία έχουν δημιουργήσει μία επισιτιστική κρίση και έτσι τώρα κάποιοι έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν και τις… λύσεις.

Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat φτιάχνει υποκατάστατο κρέατος και είναι αυτό το οποίοι θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστεί η επισιτιστική κρίση.

Πρόσφατα η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγωγέα Giraudi Meats με έδρα την Ιταλία.

Το ακόμα καλύτερο όμως είναι ότι όπως αναφέρει το Reuters (το απόλυτο maistream MME) μέσω της Giraudi, το συνθετικό αυτό κρέας θα κυκλοφορήσει σε εστιατόρια και κρεοπωλεία στην Γαλλία αυτόν τον μήνα, στην συνέχεια στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Σουηδία μέχρι το τέλος του χρόνου και εν συνεχεία σε δεκάδες άλλες χώρες τον επόμενο χρόνο!

Δηλαδή το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο, άντε αρχές Ιανουαρίου, το «προϊόν» αυτό θα κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το ίδιο το Reuters.

Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat συνήψε συνεργασία με τον εισαγωγέα Giraudi Meats για να προωθήσει την ευρωπαϊκή διανομή της μπριζόλας “New Meat” που παράγεται σε τρισδιάστατους εκτυπωτές.

Η start-up εταιρεία λειτουργεί εκτυπωτές κρέατος μεγάλης κλίμακας στα κεντρικά της γραφεία στο Rehovot νότια του Τελ Αβίβ και σε ένα νέο εργοστάσιο στην Ολλανδία, ελπίζοντας να δημιουργήσει τα προϊόντα της ως εναλλακτική λύση στο κρέας «συμβατικής παραγωγής».

Η πρώιμη διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις κρέατος φυτικής προέλευσης, που θεωρούνται καλύτερες για τα ζώα και το περιβάλλον, έχει υποχωρήσει καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ύφεση κάνουν ορισμένους καταναλωτές να επιστρέψουν σε φθηνότερα ζωικά προϊόντα κρέατος, ενώ οι ελλείψεις προσωπικού έπληξαν τις αλυσίδες fast-food, ένα σημαντικό κανάλι πωλήσεων για μπιφτέκια φυτικής προέλευσης.

Η Beyond Meat (BYND.O) με έδρα τις ΗΠΑ μείωσε τις προοπτικές πωλήσεών της, αν και ο γίγαντας τροφίμων Nestle (NESN.S), λιγότερο εκτεθειμένος σε εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τις εναλλακτικές επιλογές κρέατος με βάση το φυτό είναι ακόμα έντονο.

Η Redefine Meat, η οποία παράγει τα προϊόντα της από συστατικά όπως πρωτεΐνες σόγιας και μπιζελιού, ρεβίθια, παντζάρια, διατροφικές ζύμες και λίπος καρύδας, έχει φιλόδοξα σχέδια.

Η ισραηλινή start-up Redefine Meat λανσάρει εμπορικά το τρισδιάστατο εκτυπωμένο φυτικό New-Meat

«Το προϊόν μας είναι κρέας, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, απλώς κατασκευάζεται με διαφορετικό τρόπο», δήλωσε στο Reuters ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Eshchar Ben-Shitrit, προσθέτοντας ότι η παραγωγική ικανότητα θα φτάσει τους 15 τόνους την ημέρα φέτος.

«Το γεγονός ότι τα προϊόντα μας πωλούνται τώρα από την Giraudi Meats, τους ίδιους ανθρώπους που πωλούν κρέας υψηλής ποιότητας, δείχνει ότι δεν είναι συμβατικά vegan προϊόντα», είπε.

Ο Ben-Shitrit είπε ότι η Redefine Meat λάνσαρε μπριζόλες φιλέτο και η υιοθέτησή τους από τους σεφ σε ακριβά εστιατόρια απέδειξε την ποιότητά τους!

Με τη βοήθεια της Giraudi, θα κυκλοφορήσει τα προϊόντα της σε εστιατόρια και κρεοπωλεία στη Γαλλία αυτόν τον μήνα, στη συνέχεια στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Σουηδία αργότερα φέτος και σε δεκάδες άλλες χώρες τον επόμενο χρόνο.

Το New Meat είναι προς το παρόν διαθέσιμο στο Ισραήλ, τη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία σε σχεδόν 1.000 εστιατόρια που πληρώνουν επί του παρόντος περίπου 40 δολάρια ανά κιλό για κομμάτια μπριζόλας του Redefine Meat, είπε ο Ben-Shitrit.

Το μέλλον όλων μας διαγράφεται πολύ… σκοτεινό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.