ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Roscosmos: Η Ρωσία παρουσίασε τη μακέτα του διαστημικού της σταθμού – Πότε θα είναι έτοιμο το πρώτο τμήμα (βίντεο)

Θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις

Roscosmos: Η Ρωσία παρουσίασε τη μακέτα του διαστημικού της σταθμού – Πότε θα είναι έτοιμο το πρώτο τμήμα (βίντεο)

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία (Roscosmos) παρουσίασε τη μακέτα του Ross, του διαστημικού σταθμού ,που σχεδιάζει για το εγγύς μέλλον επιβεβαιώνοντας έτσι τα περί αποχώρησης της Μόσχας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μετά το 2024.

Όπως είχε αποκαλύψει στα τέλη Ιουλίου σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. ο επικεφαλής της Roscosmos, Γιούρι Μπορίσοφ ανακοινώνοντας τον τερματισμό της συνεργασίας της με τη NASA:

«θα εκπληρώσουμε αναμφίβολα όλες τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους εταίρους μας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό., Όμως η απόφαση για την αποχώρηση από τον [Διεθνή Διαστημικό] σταθμό μετά το 2024 είναι ειλημμένη».

Σύμφωνα με τη NASA, ωστόσο, η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2028.

Στη διάρκεια του πολέμου της Ουκρανίας δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία, που επηρέασαν και τη διαστημική της βιομηχανία. Στο μεταξύ ο ISS εξαρτάται από τη συνεργασία των χωρών που συμμετέχουν.

Σε δύο φάσεις θα ολοκληρωθεί ο ρωσικός διαστημικός σταθμός

Μέχρι τώρα ΗΠΑ και Ρωσία, ακόμη και σε περιόδους εντάσεων στις σχέσεις τους, διατηρούσαν τη συνεργασία στο διάστημα. Αλλά η παρουσίαση του Rοss, δείχνει ότι αυτό θα είναι τα επόμενα χρόνια παρελθόν.

Σύμφωνα με ρωσικά κρατικά ΜΜΕ ο σταθμός θα τεθεί σε λειτουργία σε δύο φάσεις – η πρώτη με τέσσερις θαλάμους θα ξεκινήσει επιστημονικά πειράματα και στη συνέχεια θα προστεθούν άλλοι δύο θάλαμοι και μια πλατφόρμα και όταν ολοκληρωθεί ο Ross, θα μπορεί να φιλοξενεί έως και τέσσερις κοσμοναύτες καθώς και επιστημονικό εξοπλισμό.

Η ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του νέου διαστημικού σταθμού σχεδιάζεται για το 2025 – 2026 και πάντως όχι αργότερα από το 2030 και η δεύτερη προγραμματίζεται για το 2030-2035.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια ο ρωσικός διαστημικός σταθμός δεν θα είναι μόνιμα επανδρωμένος, αλλά θα επανδρώνεται δύο φορές το χρόνο για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα.

Η Roscosmos έχει πει ότι ο νέος σταθμός θα εξασφαλίζει στο πλήρωμά του πολύ ευρύτερη θέα προς τη Γη για παρατήρηση απ’ ό,τι ο ΙΣΣ.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο σκληροπυρηνικός πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, είχε πει ότι σε περίπτωση ανάγκης ο νέος διαστημικός σταθμός θα μπορεί να εξυπηρετεί και στρατιωτικούς σκοπούς.

Η Ρωσία προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη Δύση αναφορικά με την εξερεύνηση του διαστήματος και ενισχύει τη συνεργασία της με χώρες όπως η Κίνα και το Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.