ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

SpaceX: Έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τετραμελής αποστολή – Για πρώτη φορά συμμετέχουν δύο Σαουδάραβες (βίντεο)

Εκτοξεύτηκε την Κυριακή από τη Φλόριντα και το ταξίδι μέχρι τον ISS κράτησε περίπου 16 ώρες

SpaceX: Έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τετραμελής αποστολή – Για πρώτη φορά συμμετέχουν δύο Σαουδάραβες (βίντεο)

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μεταφέροντας τέσσερις επιβάτες, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά, και δύο Σαουδάραβες, που ταξιδεύουν στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής αποστολής της αμερικανικής εταιρείας Axiom Space, προσδέθηκε σήμερα ένας πύραυλος της εταιρείας SpaceX.

Η επιστήμονας Ραγιάνα Μπαρνάουι είναι η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που ταξιδεύει στο διάστημα. Ο συμπατριώτης της Άλι Αλ Κάρνι, είναι πιλότος μαχητικών αεροσκαφών.

«Ήταν ένα ευχάριστο ταξίδι», σχολίασε η κυβερνήτρια της αποστολής, η Πέγκι Γουίτσον, πρώην αστροναύτισσα της NASA η οποία έχει βρεθεί στον ISS άλλες τρεις φορές στο παρελθόν.

«Αυτή ήταν η ομαλότερη πρόσδεση που έχω βιώσει ποτέ», πρόσθεσε.

Το τέταρτο μέλος της αποστολής είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τζον Σόφνερ.

Η ομάδα αυτή θα συγκατοικήσει στον ISS με τους επτά αστροναύτες που βρίσκονται ήδη εκεί, τρεις Ρώσους, τρεις Αμερικανούς και έναν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο πύραυλος της SpaceX εκτοξεύτηκε την Κυριακή από τη Φλόριντα και το ταξίδι μέχρι τον ISS κράτησε περίπου 16 ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποστολή αυτή, που αποκαλείται Ax-2, είναι η δεύτερη πλήρως ιδιωτική στον ISS. Τα μέλη της θα μείνουν 10 ημέρες στον Σταθμό και σκοπεύουν να κάνουν περίπου 20 επιστημονικά πειράματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.