ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Apple: Σαν σήμερα ο Σ.Βόζνιακ και ο Σ.Τζόμπς έφεραν την επανάσταση στον χώρο της πληροφορικής

Πώς ιδρύθηκε η εταιρεία

Apple: Σαν σήμερα ο Σ.Βόζνιακ και ο Σ.Τζόμπς έφεραν την επανάσταση στον χώρο της πληροφορικής

O Στίβεν Βόζνιακ και ο Στίβεν Τζόμπς ιδρύοντας την Apple Computers, με τη δημιουργία του πρώτου προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή «Apple I», έφεραν την επανάσταση στην πληροφορική πριν 48 χρόνια.

Όταν επέστρεψε ο Στιβ Τζομπς στην Καλιφόρνια το 1974, είχε την ιδέα της εμπορικής εκμετάλλευσης μιας εφεύρεσης του φίλου και συνομηλίκου του Στιβ Βόζνιακ, ο οποίος εργαζόταν στη Hewlett-Packard (HP).

Έτσι, την Πρωταπριλιά του 1976, οι δυο φίλοι ίδρυσαν την εταιρεία Apple, με σήμα το… δαγκωμένο μήλο, και κατάφεραν να κάνουν προσιτή και αποδεκτή τη νέα τεχνολογία των προσωπικών υπολογιστών, με τον Apple I, στην αγορά και τις επιχειρήσεις.

Στη σχέση τους αποτυπωνόταν η πλήρης εφαρ­μογή του κανόνα ότι τα αντίθετα έλκονται.

Κι αυτό, γιατί τον Βόζνιακ από πολύ μικρό το μόνο που τον ενδιέφερε και του γέμιζε τη ζωή ήταν η ενασχόλησή του με τη δημιουργία ηλεκτρονικών μηχανών και συσκευών παντός είδους. Δεν ασχολιόταν με το να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του και αυ­τά που έφτιαχνε. Τον ικανοποιούσε η πρόκληση για τη δημιουργία και την εξέλιξη και μεγαλύτερη πληρωμή από την επιτυχία τής κάθε προσπάθειάς του δεν μπορούσε να φανταστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπληρωματικά, ο Στίβεν Τζομπς ήταν ο ορισμός του χαρι­σματικού μάρκετινγκ μάνατζερ. Το επικοινωνιακό του χάρισμα, σε συνδυασμό με την ιδιοφυΐα του και τις απίστευτες ικανότητες του Βόζνιακ, έφεραν την Apple στην κορυφή και τους δύο τους στη λίστα των πολυεκατομμυριούχων προτού καν συμπληρώσουν τα 30 τους χρόνια ζωής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.