ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό το γνωρίζατε; – Από που πήρε το όνομα του το Bluetooth;

Τι σχέση μπορεί να έχει ένας Βίκινγκ βασιλιάς της Δανίας με την τεχνολογία;

Αυτό το γνωρίζατε; – Από που πήρε το όνομα του το Bluetooth;

Ίσως κάποιοι να έχετε αναρωτηθεί από που προέκυψε το όνομα της τεχνολογίας Bluetooth. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι κυριολεκτικό και δεν έχει να κάνει με μπλε δόντια.

Για την ακρίβεια, η τεχνολογία Bluetooth πήρε το όνομά της από τον Harald Bluetooth, τον βασιλιά της Δανίας από το 958 μ.Χ. μέχρι το 970 μ.Χ. Έμεινε στην ιστορία επειδή ένωσε μέρη της Δανίας και της Νορβηγίας ως ένα έθνος και επειδή επέβαλλε το Χριστιανισμό στους Δανούς.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ένας Βίκινγκ βασιλιάς της Δανίας με την τεχνολογία; Την δεκαετία του 1990 η ασύρματη επικοινωνία χρειαζόταν μια ένωση. Διάφορες εταιρείες προσπαθούσαν να αναπτύξουν ανταγωνιστικά προϊόντα που δεν θα ταίριαζαν σε όλες τις συσκευές.

Ο κατακερματισμός αυτός θεωρήθηκε από πολλούς ως εμπόδιο προς μια διαδομένη και επιτυχημένη υιοθέτηση της ασύρματης επικοινωνίας.

Ένας από αυτούς ήταν ένας μηχανικός υπολογιστών, ο Jim Kardach. Ο Kardach ανέλαβε τον ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ εταιρειών ώστε να αναπτύξουν συλλογικά μια ασύρματη επικοινωνία που θα γινόταν από κοντινή απόσταση. Εκείνη την εποχή διάβαζε ένα βιβλίο για του Βίκινγκ που αναφερόταν στον Harald Bluetooth.

Αποφάσισε πως μπορεί να είναι ένα ιδανικό σύμβολο για να φέρει κοντά τις ανταγωνιστικές εταιρείες. Άλλωστε αυτό συμβόλιζε ο συγκεκριμένος βασιλιάς: την ένωση.

Τελικά τα κατάφερε και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η δημιουργία του «Bluetooth Special Interest Group», που ανέπτυξε την συγκεκριμένη τεχνολογία όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αρχή ο τίτλος «Bluetooth» προοριζόταν ως προσωρινός, αλλά είχε ήδη απογειωθεί μέσω των μέσων, οπότε διατηρήθηκε. Το logo του πάλι, είναι τα αρχικά του Harald Bluetooth, γραμμένο στη Σκανδιναβική Ρουνική διάλεκτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.